featured

KAMU MÜHENDİSLERİ HAKLARINI ALACAK

service

Kamu Mühendisleri Platformu Eskişehir temsilcileri ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “Ülkemizin her alanda gelişmesi için emek harcayan kamu mühendislerinin sosyal hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmelidir. Binlerce kamu mühendisimizin haklı taleplerini Cumhuriyet Halk Partisi iktidarımızda çözeceğiz” açıklamasını yaptı.

Kamu kaynaklarının hizmete dönüşmesinde önemli sorumluluklar üstlenen kamu mühendislerinin taleplerini dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “Tüm bu sorumluluğun karşılığında kamu mühendisleri, yoksulluk sınırının 30.700 TL olduğu ülkemizde, sınırın çok altında maaş almaktadır.  Ayrıca, kamu personellerine yapılan düzenlemelerden yararlanamayan kamu mühendisleri, ek gösterge oranlarının iyileştirilmesi, ilave emeklilik ödeneği taleplerini dile getirmektedir” dedi.

MÜHENDİSLİK MESLEK KANUNU ÇIKMALIDIR

Meclis’te kamu mühendislerinin hakları için verdikleri kanun tekliflerinin hala komisyonda bekletildiğini belirten Süllü, Türkiye’de teknik hizmetler sınıfında üst düzeyde görev yapan ve uzmanlık gerektiren mühendislik mesleğinin unvan yetki, kapsam, çalışma koşulları, kariyer basamakları, meslekte uzmanlaşma ve mesleki gelişimin düzenlenmesi için, Mühendislik Kanunu’nun mutlaka çıkartılması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş depremlerinin mühendislik mesleğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Süllü, eğitimin önemine dikkat çekti. Fiziki altyapı ve yetişmiş akademik personelden yoksun tabela üniversitelerinin   sakıncalarını vurgulayan Süllü, “diploma odaklı açılan fakülteler bir yandan niteliksiz eğitim sorununa yol açarken diğer yandan, ihtiyaç fazlası genç mühendislerin istihdamı sorununu beraberinde getirmektedir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılını hazırlayan eserlerde emeği olan, yüzlerce projenin altına imzası bulunan kamu mühendislerine hak ettiği koşulları sağlayacaklarını vurgulayan Süllü, “Kamu emekçilerinin haklı mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Kamu mühendislerine söz! Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nda Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sorunları çözeceğiz” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KAMU MÜHENDİSLERİ HAKLARINI ALACAK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin