featured

ESKİŞEHİR’DE YEREL TOHUM BAHARI

service

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir avuç tohum, bir ömür bağımsızlıktır” sloganıyla Yerel Tohum Merkezi’nde üretilen yerel tohumlar ücretsiz olarak 12 ilçe ve kent merkezinde Eskişehirliler ile buluştu. Dağıtımlar büyük ilgi görürken on binlerce yerel tohum Eskişehir’in bereketli topraklarına kavuşmak üzere yola çıktı.

 

   Tarım ve hayvancılıkta çiftçiler ile hayvan üreticilerine destek olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi,  yerel tohumun yaygınlaştırılması amacıyla da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen tohum takas şenliklerine gönderilen yerel tohumlar, kent merkezi dışında kalan 12 ilçedeki vatandaşlarla buluştu.

İlçelerin haftada bir gün kurulan ilçe pazarlarında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince açılan stantlarda vatandaşlara yerel tohum dağıtımları yapıldı. Dağıtımlar kent merkezinde ise Büyükşehir Belediyesi Üretici Marketler aracılığı ile gerçekleştirildi.

Ücretsiz olarak dağıtılan yerel tohumlara Eskişehirliler gerek ilçeler gerekse kent merkezinde büyük ilgi gösterdi. Yoğun talep nedeniyle kuyruklar oluşurken, on binlerce yerel tohum Eskişehirliler ile paylaşıldı ve baharla birlikte toprakla buluşmak için yola çıktı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yerel tohumların yaygınlaştırılmasına dikkat çekerek, Eskişehir’in bereketli topraklarında yine on binlerce yerel tohumun yetişeceğini ve bunun çok önemli olduğunu kaydettiler. Tohum dağıtımları nedeniyle vatandaşlar da Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ederek, yerel tohumun yaygınlaştırılmasını görev edindiklerini ve bu konuda tüm gayreti göstereceklerini ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR’DE YEREL TOHUM BAHARI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin