featured

ATEŞ: “ DAMLA SULAMA SİSTEMİNE GEÇMEMİZ LAZIM”

service

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, su kaynaklarının iyice azaldığını bu nedenle ”damlama sulama” yöntemine geçilmesi gerektiğini söyledi.

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, BHA, muhabirine yaptığı açıklamada, pandeminin her alanda olduğu gibi çiftçiyi de oldukça etkilediğini vurguladı.

 

Tüm dünyada etkili olan suların azalmasının ilçede de baş gösterdiğini belirten Ziraat Odası başkanı Ateş, “Su işi çok önem arz etmektedir. İlçemizde da su çekilmeleri baş göstermiştir. Bizim bölgemizde çiftçilerimiz genelde sulu tarım yapmaktadırlar. Havuç, marul, soğan, ıspanak başta gelmektedir. Suların çekilmesiyle birlikte verim çok düşmüştür ve düşüşler yaşanmaktadır “dedi..

Ziraat Odası başkanı Ateş, çiftçinin, suyu, ya da suları daha verimli kullanabilmesi açısından damlama sulama yöntemine geçmesinin, geçilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

İleriki zamanlarda çiftçiyi zor günlerin beklediğini ifade eden Ziraat Odası başkanı Mustafa Ateş, şunları kaydetti:

”Su konusunda çok daha hassas davranmamız gerekiyor. Çiftçimiz suyu bilinçsizce kullanıyor. Artık damlama sulama sistemine geçilmesi gerekir. Halen çiftçilerimizden birçoğu öğle sıcağında fıskeye ile sulama yapmaktadırlar. Bu sulama tekniği iyi bir sulama tekniği değil, sadece zarar vermektedir. Damlama sulama tekniği ile suyun daha tasarruflu kullanılacağını hepimiz biliyoruz.”

Ateş, çevrede boşa akan su kaynaklarının göletler yapılarak, depolanması gerektiğini söyledi. (Yaşar Tonbak)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ATEŞ: “ DAMLA SULAMA SİSTEMİNE GEÇMEMİZ LAZIM”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin