featured

KAHRAMAN ASTSUBAYLARIMIZ DA HAKKINI ALACAK

service

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Eskişehir Şubesi ziyaretinde AKP yönetiminin yıllardır Astsubaylara tazminatları ile ilgili sözler verdiğini ve verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek “Ülkemize yıllarca hizmet veren kahraman Astsubaylarımızın görev tazminatlarını hak ettiği oranda vereceğiz” dedi.

 

211 Sayılı İç Hizmet Kanununun belirtilen madde hükümleri esas alınarak; 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nda yapılacak bu düzenleme ile ilgili kanun teklifini geçtiğimiz aylarda Meclis’e sunduğunu hatırlatan CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, “İktidarımızda makam-görev tazminatı alamayan muvazzaf ve emekli astsubaylara tahakkuk ettirilecek “Kıdemli Astsubay Tazminatı” Anayasanın eşitlik ilkesine de uygun bir uygulama olacaktır. Astsubay Kıdemli Başçavuş, Astsubay Kademeli Kıdemli Başçavuş, Astsubay II. Kademeli Kıdemli Başçavuş rütbe ve görevleri üzerinden emekli olan astsubaylara ek bir ödeme yapılması ile bütünlük sağlanmış olacak. Silahlı Kuvvetlerin çok önemli görevlerinde uzun yıllar hizmet ettikten sonra emekli olan Astsubay Kıdemli Başçavuş, Astsubay Kademeli Kıdemli Başçavuş ve Astsubay II. Kademeli Kıdemli Başçavuş rütbelerinde bulunan astsubayların makam-görev tazminatı almaması, bu personelleri olumsuz etkilemektedir” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlatan Süllü “Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olan astsubay emeklileri ile vazife malulü ve adi malul olarak emekli olanlar maddi sıkıntı çekmekte; ekonomik sıkıntıları acil çözüm beklemektedir. Astsubaylar emekli olduklarında çalışırken aldıkları maaşlarının ancak %50-55’ini alabilmektedirler. Bu durum astsubayların yaşam standartlarının düşmesine ve tasarruflarını tüketmelerine neden olmaktadır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söz verdiği gibi emekli astsubaylarımıza da baharlar gelecek. Bay Kemal kahraman astsubaylarımıza görev tazminatını hak ettiği oranda verecek. Astsubayların meslekteki hizmet sürelerinin takdir edilmesi, kıdemli rütbedekilerin onurlandırılması, emeklilik hakkı kazanmış olan astsubaylar için, göreve devamın cazip hale getirilmesi, tecrübeli ve branşında uzman personelden uzun süre yaralanma imkânı getirilmesi ile çalışırken aldıkları maaşının neredeyse yarısını almaları nedeniyle emeklilikte ciddi ekonomik sıkıntı yaşayan emekli astsubayların yaşadıkları sıkıntıları iktidarımızda çözüme kavuşacak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KAHRAMAN ASTSUBAYLARIMIZ DA HAKKINI ALACAK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin