featured

GÜLER SEÇİM ÖNCESİ ETO’NUN ÖNCELİKLERİNİ SIRALADI

service

Mart ayı olağan meclis toplantısında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, seçim öncesinde milletvekili aday adaylarına Eskişehir’in yıllardır çözülemeyen Kuzey Çevreyolu’nun yapılması, OSB’nin Gemlik Limanına demiryolu ile bağlanması, Hasan Polatkan Havalimanı’ndan yurt içi uçak seferlerinin başlaması, tüccarın kredi ihtiyacının giderilmesi gerektiğini hatırlattı.

Eskişehir Ticaret Odası’nın Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda meclis üyeleri tarafından gündem maddeleri oylandı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, deprem felaketi sebebiyle odanın yaptığı yardımlar hakkında bilgi verdi. Güler, depremzedelere 2 bin adet hijyen yardım paketi ulaştırdıklarını belirterek, gıda yardımı sayısının ise 2 bin olduğunu söyledi. Depremzedelere destek olmak için bağış sürecinin devam ettiğini belirten Güler, ETO’nun kadın meclis üyeleri tarafından tüm geliri depremzedelere bağışlanmak üzere 27 Nisan Perşembe saat 20:30’da, Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde Afara-Bir Arabesk Müzikali’nin Eskişehirlilerle buluşturulacağını söyledi.

Eskişehir’in çevreyolu ve gemlik liman bağlantısı sorunu çözülmeli

Seçim gündemine dair değerlendirmede de bulunan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’den milletvekili aday adayı olanlara başarılar dileyerek, Eskişehir’in öncelikli meselelerinin ilk fırsatta çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Yıllardır adım atılmayan Kuzey Çevreyolu meselesinin ortadan kaldırılmasının önemine dikkat çeken Güler, oluşan trafik yoğunluğu sebebiyle hem zaman kaybedildiği hem de maddi kayıp yaşandığı dile getirdi. OSB’nin demiryoluyla Gemlik Limanı’na bağlanması gerektiğini de hatırlatan ETO Başkanı Metin Güler, böylece artık Eskişehirli üreticilerin imal ettikleri ürünleri tüm dünyaya çok daha ucuza ve hızla ulaştırma imkanı bulacağını söyledi.

Tüccar krediye ulaşmakta güçlük yaşıyor

Eskişehir’in bir diğer sorununun ise Hasan Polatkan Havalimanı’nın halen verimli bir şekilde kullanılamaması olduğunu belirten Güler, mevcut binanın iyileştirilmesi ve yurt içi uçak seferlerinee açılması gerektiğini söyledi. Milletvekili aday adaylarına ETO’nun önceliklerini de hatırlatan Güler, tüccarın krediye ulaşmakta zorluk çektiğini ve bankaların kredi vermekten imtina ettiklerini söyledi. Böyle bir ortamda tüccarın krediye ulaşmasının hayati bir önem taşıdığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, konut kredilerinde de limit sıkıntısı yaşandığını kaydetti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GÜLER SEÇİM ÖNCESİ ETO’NUN ÖNCELİKLERİNİ SIRALADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin