featured

ESKİŞEHİR DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ’NİN KAYYUM TARAFINDAN YÖNETİLMESİNE TEPKİ

service

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel Kurulu’nun yıllardır yapılmamasının ve kayyum tarafından yönetilmesini gerekçesini soru önergesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşımasının ardından Birlik önünde açıklama yaparak tepki gösterdi.

Eskişehir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel Kurulunun iki, iki buçuk yıldır yapılmayarak kayyum tarafından yönetilmesinin gerekçesini, Genel Kurulun ne zaman yapılacağını ve kayyum olarak atanan kişinin Tarım İl Müdürlüğü’nde yeni bir görevlendirme ile İdari İşler Müdürü olarak atanıp atanmadığını Tarım ve Orman Bakanı’na soran Süllü, “Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Vekili olarak görev yapan birisinin aynı zamanda Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olarak görevlendirilmesi kamu yönetimi, kamu kaynaklarının dağıtılması ve denetlenmesi bakımından kamuoyunda tartışma yaratmaktadır” dedi.

“GENEL KURUL HANGİ TARİHTE YAPILACAK?”

Soru önergesinde, Eskişehir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olarak Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürünün kayyum olarak atamasının yasal dayanağını soran CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “Atama hangi tarihte yapılmıştır? Hangi nitelikleri dikkate alınarak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olarak görevlendirilmiştir? Atanan kişi kurumun hangi özlük haklarından yararlanmakta ve huzur hakkı veya herhangi ad altında kurumdan bir ödeme yapılmakta mıdır? Olağan Genel Kurulun bugüne kadar yapılmamasının gerekçesi nedir ve hangi tarihte yapılması öngörülmektedir?” yönündeki sorulara yanıt istedi.

“YETİŞTİRİCİ BİRLİKLERİNİN, KOOPERATİFLERİN ESAS SAHİPLERİ ÇİFTÇİLER, ÜRETİCİLERDİR”

Konuyu Meclis gündemine taşımasının ardından Eskişehir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin önünde açıklama yapan Süllü, “Birlik, yaklaşık iki buçuk üç yıldır kayyum tarafından yönetiliyor. Birliğin başında bulunan kayyum da Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde hayvan sağlığından sorumlu şube müdürü. Yani hibelerin ve desteklerin verilmesinden sorumlu olan kişi. Bu, yaman bir çelişki” dedi.

“AKP iktidarında kayyumlarca yönetme hevesinin bir göstergesi aslında bu kurumun başında bir kayyumun olmasıdır” diyen Süllü, “Oysaki yetiştirici birliklerinin ve kooperatiflerin esas sahipleri tamamen çiftçilerdir, üreticilerdir. Ne yazık ki onlar tarafından yönetilmiyor. Biz, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bir soru önergesi vererek bütün bunların nedenlerini sorduk. Genel Kurul’un halen neden yapılmadığını ve Yetiştiriciler Birliği’nin başında neden Tarım İl Müdürlüğü’nden bir şube müdürün bulunduğunu içeren sorularımızı Meclis’te soru önergesi olarak verdik. Ve bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ’NİN KAYYUM TARAFINDAN YÖNETİLMESİNE TEPKİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin