featured

AKNE VE SİVİLCELERDEN NASIL KURTULURUZ

service

Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor konu hakkında bilgiler verdi. Hayatımızın bir bölümünde mutlaka sivilce ya da akne problemleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu problemlerin altında yaş aralıklarına, beslenme şeklimize veya kullandığımız cilt bakım ürünlerine kadar birçok neden yatıyor. Doğru tedavi yöntemleri ile akne ve sivilcelenmeden kurtulmak mümkün.

Çoğumuz akne ve sivilceler ile ilk olarak ergenlik döneminde karşılaşıyoruz. Ergenlik döneminde yaşanan hormonal değişiklikler cilt yapımızı da etkilediği için sivilcelenme yaşayabiliyoruz. Ergenlik döneminde yağ bezlerinin çalışması hızlanıyor. Yağ üretimini hızlandıran bezler, akne oluşumunun ilk evresini başlatıyor. Kişinin gözenekleri tıkanıp, sivilcelenme yaratıyor. Bunu cilt üzerindeki kir ve bakteri oranı da tetikliyor. Sivilce ve siyah nokta problemi birbiriyle paralel şekilde ilerliyor. Bu dönemde cilt üzerinde görülen artan yağ miktarı, yetersiz cilt bakımı ve gözenek tıkanıklıkları irinli sivilcelere ve ağrılı aknelere sebep oluyor.

Ergenlik döneminden sonra sivilce ve akne probleminin sıklıkla görüldüğü dönemler yoğun strese maruz kaldığımız zamanlar oluyor. Aşırı stres, tek başına akne oluşumunu tetikleyen bir faktör haline geliyor. Üstelik bu sivilceler sadece yüzde değil, tüm vücutta görülebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKNE VE SİVİLCELERDEN NASIL KURTULURUZ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin