featured

YUNUS EMRE KABRİ BAŞINDA ANILDI

service

Büyük Türk Düşünürü ve Halk Ozanı Yunus Emre, Kabri Başında Anıldı

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası Etkinlikleri kapsamında, büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre, Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen törenle Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan kabri başında anıldı.

Anma programına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekilleri Emine Nur Günay, Metin Nurullah Sazak, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Vali Yardımcısı Kübra Kurtoğlu Vural, Mihalıççık Kaymakamı Ozan Bozçalı, Alpu Kaymakam Murat Karataş, İl Jandarma Alay Komutanı J.Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Önder, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Müftüsü Bekir Gerek, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, ve AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ve Kamu Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yunus Emre Külliyesi ve Türbesi’nde gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda ilahiler seslendirildi, şiir, kompozisyon, resim ve kısa film yarışmalarında derece giren öğrencilere ödülleri verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, etkinlikte yaptığı konuşmada, ödül alan öğrencileri kutladı. Bakan Dönmez, “Yunus Emre yedi asır öncesinden bugünlere ışık tutan fikirleriyle, düşünceleriyle, hayatımızın, kalbimizin en müstesna yerini almıştır. İnşallah bu gençlerimiz onun ideallerini yaşatacak, bu çağın Yunus Emreleri olacak. Biz buna gönülden inanıyoruz. Biraz önce gençlere de sordum. Yunus Emre’ye çalışırken sizi etkileyen, size dokunan en etkileyici yönü nedir? Bu gençlerimizle bu yavrularımızla ne kadar gurur duysak azdır. Rabb’im sayılarını artırsın.” diye konuştu.

Anma töreninde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Vali Erol Ayyıldız ve Protokole katılan diğer üyeleri ve çok sayıda vatandaş Yunus Emre’nin kabri başında dua etti.

Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti, şiirler ve ilahilerin seslendirilmesi ve Yunus Aşı dağıtımıyla son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YUNUS EMRE KABRİ BAŞINDA ANILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin