featured

TÜKETİCİLERİMİZ DİKKATLİ OLMALI

service

Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sülahi Özalp”Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ı şerife ulaşmış bulunmaktayız Şüphesiz. Ramazan ayının gelmesiyle tüketicilerimiz Ramazan alışverişlerine yöneldi.

Denetim görevi yapan kurumların, kuruluşların her zaman olduğu gibi bu ramazan aynıda da gerekli tedbirleri alacaklarından daha sık denetim yapacaklarından asla kuşkumuz yok. Ancak Ramazan ayında başta temel gıdalar olmak üzere pek çok tüketim ürünlerine zam yarışına giren ve fahiş zamlar yapmak isteyen zam fırsatçılarına fırsat verilmemeli.

Ramazan ayı içerisinde zam fırsatçılarına karşı aldıkları önlemlerini artıran görevlilere bizlerde yardımcı olmalıyız olumsuz bir durumla karşılaşmamız halinde mutlaka Zabıta müdürlüklerine ve diğer denetim görevini sürdüren görevli kurumlara bildirmeliyiz.

Bazı art niyetli kişiler tarafından ve daha çok ramazan ayında ortaya çıktığı düşünülen merdiven altı üretimi dediğimiz ürünleri tüketime sunmaya çalışanlara karşı tüketicilerimizin dikkatli olması gerekmektedir.

Tüketicilerimiz yapacakları market alışverişlerinde raf üzerinde ürüne ait fiyat etiketinin olup olmadığına, raflarda ürün üzerinde bulunan fiyat etiketi ile kasada ödenen fiyatların aynı olmasına dikkat edilmeli. Ürün etiketi ile kasada fiyat farkı çıkması halinde geçerli olan fiyat tüketici lehine olan fiyattır. Tüketicilerimizin mutlaka ürün alımlarında fiyat karşılaştırması yapmalılardır

***

Tüketicilerimizin ramazan yapacakları alışverişlerde mutlaka ürünlerin son kullanma tarihine bakmalı. Alışverişlerde etiketsiz, ambalajsız ürün satın alınmamalı, et ve et ürünlerinin sağlık kontrolünün yapıldığına ilişkin damgalı olmasına dikkat edilmeli. Alışveriş öncesi mutlaka ihtiyaç listesi yapılmalı. Alacağımız ürünlerin fiyat araştırması yapılmalı çünkü aynı ürün farklı yerlerde farklı fiyatlarda olabilmektedir. Alışverişlerin akşam saatlerinde yoğun olacağı düşünülürse sakin bir zaman diliminde yapılmalı.

Ramazan ayının tüketicilerimize bereket ve hayırlar getirmesini diliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜKETİCİLERİMİZ DİKKATLİ OLMALI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin