featured

TEKİN “MÜCADELEMİZ OLUMLU SONUÇLANDI”

service

Yeni Sendika Şube Başkanı Abdülbaki Tekin, sendikal örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması için başlattıkları mücadelenin olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Başkan Tekin “Sendikal olarak Yüzde 2 Sendika Barajı uygulamasının baştan bu yana Anayasaya, sendikal kanunlara ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu söyledik. Bu konunun haksızlığını ve hukuksuzluğunu yaklaşık bir yıldır her ortamda haykırdık. TBMM’deki görüşmelere katıldık. Siyasete, bürokrasiye ve sivil toplum örgütlerine bu işin yanlışlığını anlattık. Uluslararası sendikal örgütlere mektuplar yazdık. Danıştay’a ve idari mahkemelere de başvurduk. Hiçbir zaman eylemselliğimizi kaybetmedik.

Görülmüştür ki çalışanlara bu kötülüğü yapan sendika ağaları kaybetmiştir. Sendikamızın inançlı, ilkeli, tutarlı, dürüst, vizyoner ve yenilikçi sendikacılık anlayışı kazandı” dedi.

Bunun yanında Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen söz konusu hükmün de gerekçe gösterilmesi sayesinde sendika olarak gerek idare mahkemelerinde gerekse Danıştay’da devam eden dava süreçlerimiz kapsamında eksik ödenen toplu sözleşme ikramiyesi için üyelerimiz adına toplu bir ödeme talep etme hakkımız doğdu. Bu süreci etkin bir şekilde takip edecek, mücadelemiz sonucunda inanıyoruz ki kısa süre içerisinde eksik ödenen toplu sözleşme ikramiyelerinin tamamının da üyelerimizin cebine girmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TEKİN “MÜCADELEMİZ OLUMLU SONUÇLANDI”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin