featured

SEYİTGAZİ BELEDİYESİ PERSONELLERİNDEN SONBAHAR YAPRAKLARIYLA “10 KASIM” ANISINA ANLAMLI YAZI

service

Seyitgazi Belediyesi personelleri, ağaçlardan dökülen sonbahar yaprakları ile Cumhuriyet Meydanı’na ‘ATAM İZİNDEYİZ’ yazdılar.

Seyitgazi Belediyesi Personelleri, hazan mevsimi olarak adlandırılan sonbaharda dökülen yapraklarından bir güzelliğe imza attılar.
İlçe merkezindeki ağaçlardan dökülen yaprakları çuvallara topladılar ve ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’na getirdiler. Yaprakları meydana döken belediye personelleri hızlı bir çalışma içine girerek, kısa bir sürede binlerce yapraktan oluşan “ATAM İZİNDEYİZ” yazısı hazırladılar.

“Atatürk bir sonbahar gününde, son uykusundan uyanamadan, sükun içinde, 57 yıllık ömrünü bitirmişti. Yıllar, onun fani vücudunun ebediyete intikal edişinin üzerinde yığılıyor onun ölümüne doğanın solan yaprakları ve nemli havası bütün ulusla beraber ağlıyordu.
Fakat o, ölümünden üç gün evvel bu ayrılığa hazırlanmış gibiydi. İnsan iradesinin doğa üstüne çıkamadığını görmekle beraber etrafında bulunanlara ümitsizlik vermek istememişti. “İyi olacağım ve Ankara’ya gideceğiz” sözü onun sesinde bir titreme dahi yapmadan söylenmişti, belki de öleceğini bildiği halde son sözlerini ümit ve iyilik ile bitirmek istemişti..
Bir ilkbahar mevsiminde hastalığı ilerleyen Atatürk, o yılın sonbahar yaprakları ile beraber toprağa düştü. Doğa kanunları, Tanrı’nın buyruğu bu yoldaydı.”

10 Kasım 1938, Atatürk’ün sadece bedenen aramızdan ayrılmasıdır. Bir veda değildir.

Bakma acı acı çalan sirenlere, açtığın yolda, gösterdiğin hedefe!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
SEYİTGAZİ BELEDİYESİ PERSONELLERİNDEN SONBAHAR YAPRAKLARIYLA “10 KASIM” ANISINA ANLAMLI YAZI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin