featured

ODUNPAZARI İŞÇİLERİNE BÜYÜK ZAM

service
Odunpazarı Belediyesi iştiraki Odunpazarı A.Ş’nin, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Türk İş’e bağlı Belediye İş Sendikası arasında iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen Toplu sözleşme imza törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, SODEMSEN temsilcisi Belediye İş Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları, , Odunpazarı AŞ. yöneticileri, Belediye İş Eskişehir Şubesi yöneticileri, iş yeri temsilcileri ile daire müdürleri ve Odunpazarı Belediyesi personeli katıldı. İmzalanan toplu sözleşmeye göre işçilere %49 ile %70 arasında zam yapıldı. 2 yıllık sözleşme kapsamında işçilere 6 aylık dilimler halinde bir önceki 6 ayın enflasyon oranına göre artış yapılacak.
1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesine göre, taban ücret günlük 532 TL oldu buna göre Odunpazarı Belediyesi’nde en düşük maaş net 16 bin liraya yükseldi. Sendika üyesi işçilere yılda 36 günlük ücret tutarında olmak üzere (36/12=3 günlük) ikramiye maaşla birlikte ödenecek. Toplu İş Sözleşmesine göre yemek yardımı, net 60 TL’ye yol yardımı ise günlük net 17 TL’ye çıkarıldı. Toplu İş Sözleşmesinde ayrıca vasıflı işçilere günlük brüt 16 TL vasıfsız işçilere günlük brüt 8 TL ek ücret ödenecek.
Sendika üyesi işçilere Ramazan ve Kurban Bayramı ile 1 Mayıs İşçi Bayramı ve Cumhuriyet Bayramından önce 01.07.2023 tarihinden itibaren brüt 700,00 TL. İkinci yıl için brüt 850,00 TL Bayram
harçlığı ödenecek. Toplu iş sözleşmesine göre işçilere her ay 180 TL, ikinci yıl için %15 arttırılarak yakacak yardımı ödenecek.
İşçilerin her çocuğu için belge ibraz etmek şartı ile yılda 1 kez, Eylül ayında; Anaokul, İlkokul Ortaokul öğrenimdeki her çocuk için 500,00 TL, Liseye giden her çocuk için 600,00 TL, Üniversite ve Yüksekokula giden her çocuk için 750,00 TL, spastik ve zeka özürlü çocukların özel eğitimi için 1.000,00 TL ödeme yapılacak. Eğitim tutarları ikinci yıl için %15 artırılacak.
Toplu Sözleşme imza töreninde konuşan Başkan Kurt, “ Türkiye’nin ekonomik durumu belli. İşçilerimizin de ekonomik durumu belli ama buna bir çözüm aramak bizim görevimiz. Her zaman olduğu gibi bu toplu iş sözleşmesinde de Odunpazarı Belediyesi olarak çalışanlarımızın lehine hükümler koyduk. Türkiye’de bir sıkıntı var. Türkiye iyi yönetilemiyor. Günün birinde Türkiye sınıfsız
bir topluma ulaşacaktır. Türkiye’de çalışanlar eşit olacaktır. Yapılan çalışmaların tümünde toplumsal
eşitsizlik hat safadadır. Cinsiyet eşitsizliği hat safadadır, inanç esşitsizliği hat safadadır ve bunların ortadan kalkması için sol sosyal demokrat bir yönetim anlayışının hakim olması gerekir. Toplu İş Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun. Belediye İş Sendikamıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1-1 buçuk aylık bir süreçte yapılan çalışmalar sonucunda toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz tamamlandı
ve imza aşamasına geldi” dedi. Başkan Kurt ücret artışları ile ilgili de şunları söyledi, “Yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesi sonucunda yevmiyelerde %49 ile %70 arasında bir artış sağladık. Taban ücret 532 TL oldu. Yemek bedeli net 60 TL yol yardımı ise net 17 TL oldu. Bu artış oranlarını değerlendirdiğimizde yemek ücretlerinde %140 yolda ise %115 artış gerçekleştirdi. İlk defa uygulamaya koyduğumuz vasıflı personele 16 TL vasıfsız personele 8 TL ve direksiyon primi olarak 7 TL ek ücret getirdik. Risk primi olarak 10 TL ve yine ilk defa uygulamaya koyduğumuz kıdem zammı her 1 gün için 40 kuruş ücret belirledik. 6 aylık yapılacak zam oranı ise bir önceki 6 aylık enflasyon oranına göre belirlenecek” dedi.
Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak ise, “ Toplu İş Sözleşmesi sürecimizi yaklaşık 1 aylık bir süreçte sürekli görüşmeler yaparak geçirdik. Odunpazarı Belediyesi’ne ve Odunpazarı A.Ş’ye verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Süreç boyunca her görüşmemizde daha çok ne verebiliriz, işçilerimize daha iyi ne şartlar sunabiliriz noktasında büyük çaba sarf ettiler. Toplu İş Sözleşmemizin tüm emekçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ODUNPAZARI İŞÇİLERİNE BÜYÜK ZAM

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin