featured

MÜZELER HAFTASI, EĞİTİM FAKÜLTESİ VE ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ’NDE KUTLANDI

service

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Odunpazarı İlçe Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin katılımı ile Eğitim Fakültesi ve Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde Müzeler Haftası’nı kutladı.

Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde, Öğretmen Sema Aksoy Ünalan öğrencilere müzenin ve müzelerin tarihçesi, müzelerin kültürel miras eğitimi ile yaşamımızdaki önemi konularında bilgiler sunarak müzede yer alan eserler hakkında açıklamalarda bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Pehlivan Yılmaz ise  dramada aktif kullanılan tekniklerden biri olan “Meyve Sepeti” tekniği ile ortaokul öğrencilerine müze ile ilişkili kavramlar temelinde drama etkinliği yaptırdı.

Müzelerin ve müze eğitiminin; eğitim-öğretim süreçlerine daha fazla dahil edilmesi gerektiğini belirten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, geçtiğimiz Ekim ayında sosyal bilgiler öğretmenleri ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Öğrencilerle Geçmişin Peşinde” adlı TÜBİTAK 4004 projesinin bu konuda bir başlangıç olduğunu söyledi. Prof. Dr. Dinç, okul, üniversite ve müzeler ile öğrenci, öğretmen, akademisyen ve müze çalışanları arasındaki iletişim ve ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla bu türden çalışmaların hem sayı olarak artırılabileceğini hem de niteliklerinin geliştirilebileceğini belirterek Müzeler Haftasını öğrencilerle birlikte kutlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MÜZELER HAFTASI, EĞİTİM FAKÜLTESİ VE ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ’NDE KUTLANDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin