featured

ESKİŞEHİR’DE SU KARDEŞLİĞİ TOPLANTISI

service
Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Su Verimliliği Seferberliği çalışmaları devam ediyor.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, ‘Belediye Su Kardeşliği’ protokolleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkilileri ve Türkiye Belediyeler Birliği temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti.
İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince, belediyelerin hedeflenen su kayıp oranlarına ulaşabilesi için başlatılan Ulusal Su Verimliliği Seferberliği çalışmaları kapsamında Belediye Su Kardeşliği uygulaması başlatılmış olup, Eskişehir ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlükleri arasında 5-6 Aralık 2022 tarihinde imzalanan “Su Kardeşliği” protokolüne istinaden düzenlenen toplantıda, su kayıplarının azaltılmasına yönelik çalışmalarda (hidrolik modellerin kullanılması, izole alt bölgeler ve basınç yönetim alanların oluşturulması, aktif sızıntı kontrolü, abone yönetim sistemlerinin kullanılması, izinsiz kullanımların önlenmesi, uzaktan kontrol ve müdahale sistemlerinin kullanılması, altyapı rehabilitasyon ihtiyaçlarının tespiti vb.) bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.
Toplantının açılış konuşmalarını yapan ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan ÖZEN “ 31 Ocak 2023 tarihinde ilan edilen Ulusal Su Verimliliği Seferberliği sürecinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından su kayıplarının kontrolü için belediyeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlanması amacı ile su kardeşliği projesi başlatılmış, idaremiz Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ile eşleşmiştir. Türkiye’de su kayıp ve kaçak oranının oldukça yüksek olduğu günümüzde SUKİ’ ler olarak yaptığımız yatırımlarla, su kayıp kaçak oranını daha az seviyelere çekmek en büyük hedefimizdir. “ dedi.
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan KORKMAZ ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Su Kalitesi Daire Başkanı Mahir ÖZCAN’ın konuşmalarının ardından sunumlara geçildi.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR’DE SU KARDEŞLİĞİ TOPLANTISI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin