featured

ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANESİNDE İLK KEZ EPİLEPSİ CERRAHİSİ YAPILDI

service
Epilepsi, halk arasında “Sara” hastalığı olarak da bilinen günlük hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren ve tedavi edilmesi gereken önemli bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavisinde birçok antiepileptik ilaç kullanılmaktadır. Ancak çoklu ilaç tedavisine rağmen sık sık nöbetleri olan ve dirençli epilepsi tanısı konulan hastalarda ise cerrahi tedavi gündeme gelmektedir.
28 yaşında erkek hasta 4 yaşından beri nöbet geçirmesi ve kullandığı çoklu ilaç tedavisine rağmen nöbetlerinin devam etmesi üzerine dirençli epilepsi tanısı konuldu. Hastanemizde beyin cerrahı, nöroloji ve psikiyatri uzmanlarımız tarafından değerlendirilerek Epilepsi pili (VNS) takılması planlandı. Dirençli epilepsi tanısı konulan hastaya Eskişehir Şehir Hastanemizde yaklaşık 1,5 saat süren ameliyatla epilepsi pili cerrahisi başarılı bir şekilde uygulandı. Hasta ameliyattan 1 gün sonra mobilize oldu ve genel durumu iyi olan hasta 3. gününde taburcu edildi.
Ülkemizde az sayıda merkezde yapılabilen epilepsi cerrahisi, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde ilk kez Op.Dr. Mehmet Beşir SÜRME ve beyin cerrahisi ekibi tarafından uygulandı. Beyin cerrahisi ekibi bu ameliyatın gerçekleştirilmesi aşamasında desteklerinden dolayı öncelikle Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici olmak üzere Nöroloji, Klinik Nörofizyoloji, Psikiyatri ve Anestezi ekibine teşekkür ettiler. Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimliğinden yapılan açıklamada bu ameliyatın SGK kapsamında yapıldığı belirtilerek, bölgenin sağlık kampüsü olma yolunda ilerledikleri belirtildi.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANESİNDE İLK KEZ EPİLEPSİ CERRAHİSİ YAPILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin