featured

ESKERDER ESKİŞEHİR’DE FAALİYETLERİNE BAŞLADI

service

Eskişehir’de yaşayan Erzurumluları bir araya getirmek, Erzurum’un tüm zenginliğini Eskişehir’de görünür kılmak, Erzurum kültürünü Eskişehir’de yaşayan genç kuşaklara aktarmak ve Eskişehir’de yaşayan Erzurumluların birlik ve dayanışma ruhunu geliştirmek amacıyla Eskişehir Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESKERDER) kuruldu. Dernek Başkanı Kerim Örs “Dernek olarak hemşerilerimizin farklı kurum ve kuruluşların hizmetlerinden ayrıcalıklı olarak faydalanabilmeleri için özel indirim anlaşmaları yaptık. Bu kapsamda ilk olarak Eskişehir’de sağlık sektöründe faaliyet gösteren Özel Ümit Hastanesi, Özel Gürlife Hastanesi ve Özel Anadolu Hastanesi ile indirim anlaşmaları yaptık. Yapılan anlaşmalar kapsamında üyelerimiz ve birinci derece yakınları, ilgili kuruluşlardan alacağı sağlık hizmetlerinden indirimli olarak faydalanabilecekler.

Bunların yanı sıra derneğimiz bünyesinde aralarında akademisyenlerin, iş insanlarının, esnafların, öğrencilerin, kadınların, engellilerin ve çocukların yer aldığı çalışma grupları oluşturacağız.  Bu çalışma grupları, AB projelerinden, Kalkınma ajansı projelerine, bakanlık projelerinden yurt dışı destekli projelere kadar çeşitli alanlarda projeler üretecekler. Ayrıca oluşturacağımız bu gruplar, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyecekler.

ESKERDER olarak tüm hemşerilerimize ulaşmak, onların dertleriyle dertlenmek, sevinçlerine ortak olmak istiyoruz. Bu maksatla çalınmadık kapı bırakmayacağız. Hemşerilerimizin de yapacağımız faaliyetlerde bizlere destek olmalarını bekliyoruz.

Dernek olarak Erzurum geleneklerinin yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılması hususuna büyük önem veriyoruz. Bunun için de faaliyetler yapıyoruz. Bu kapsamda ilk olarak 31 Ocak Çarşamba gecesi Erzurum’umuzun unutulmaya yüz tutmuş geleneklerinden tek helva yapımı geleneği yaşatmak ve gençlerimize bu kültürü aktarmak için bir etkinlik düzenledik. Etkinlik kapsamında tel helva yaparak yüzlerce katılımcıya ikram ettik. Ayrıca bu etkinlikle gençlerimizin tek helvanın nasıl yapıldığı görmelerini ve bu kültürü özümsemelerini sağladık. Benzer faaliyetlerimizi önümüzdeki günlerde de düzenlemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKERDER ESKİŞEHİR’DE FAALİYETLERİNE BAŞLADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

1 Yorum

  1. 3 ay önce

    Geçmişten geleceğe köprü olma vazifesini icra ettiğiniz bu naif çalışmalarınızdan dolayı, değerli başkan ve sevgili yönetim kurulunu tebrik ediyor, başarılar diliyorum.
    ‘’ Unutmayalım kendi geçmişini bilmeyen, geleceğini yönlendirmez.’’

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin