featured

ENGELSİZ 112 MOBİL UYGULAMASI İŞİTME ENGELLİLER VE AİLELERİNİN İMDADINA YETİŞECEK

service

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız; “Engelsiz 112 Mobil Uygulaması işitme engelliler ve ailelerinin imdadına yetişecek”
Bakanlığımızca işitme engelli vatandaşlarımızın muhtemel acil durumlarda kolaylıkla yardım alabilmesi için “Engelsiz 112” mobil uygulaması geliştirilmiştir. Bu uygulama ile görüntülü görüşme ve mesajlaşma ile her türlü acil durumda gereken yardım talepleri karşılanıyor.
Vali Erol Ayyıldız, bu uygulamanın önemine değinerek “Engelsiz 112 mobil uygulaması ile işitme engelliler görüntülü konuşma ve mesajlaşma ile acil çağrı yapabilecek. Gerekli bilgilere tercümanlar aracılığı ile uzmanlara aktarabilecekler. Uygulamayı indirip kayıt yaptıktan sonra yakınlarının bilgilerini kaydedebilecekler. Böylece telefon kapalı olsa bile yakınları sayesinde ulaşılabilir olacaklar. Eğer varsa kronik hastalıklarını uygulamaya kaydederek daha hızlı yardım alabilecekler. Acil çağrı esnasında anlık olarak konum bilgisi iletilecek ve ekiplerin daha hızlı yetişmesi mümkün olacak. İlimizdeki vatandaşların bu uygulamadan haberdar edilmesi ve etkin biçimde kullanılması büyük önem taşımaktadır” dedi.
İÇAD İşitme Engelli Çocukları Olan Aileler Derneği Başkan Yardımcısı Kısmet Bozkurt, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Genel Sekreteri Kadir Demir, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Cafer Eşen, Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Çiğdem İstel, öğrencileri Kahraman Ahmet Akkuş ve Beyzanur Yılmaz ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Murat Küçük Valiyi ziyaret ederek uygulamadan duydukları memnuniyeti belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ENGELSİZ 112 MOBİL UYGULAMASI İŞİTME ENGELLİLER VE AİLELERİNİN İMDADINA YETİŞECEK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin