featured

BÜYÜKŞEHİR’DEN KÜÇÜK ÇİFTÇİ İÇİN ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ

service

Kırsal kalkınmayı destekleyen projelerle çalışmalarını sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tüm Biçerdöverciler ve Hasat Makinecileri Federasyonu ile “İş Birliği Mutabakatı” imzaladı. İş birliği ile küçük çiftçinin hasatta dane kaybının önlenmesi ve mahsul verimliliğinin arttırılması sağlanacak.

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin sürekli artan maliyetler sebebiyle üretmekte zorluk çeken çiftçiler için hayata geçirdiği projeler ve kurumsal iş birlikleri aralıksız sürüyor.

Ağır ekonomik koşullar ve mazot fiyatlarının artmasıyla hasadını gerçekleştirmede zorlanan, Çiftçi Kayıt Belgesine sahip 100 dekarın altında tarlası olan küçük çiftçilerin hububatını hasat edilmesini sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu konuda Tüm Biçerdöverciler ve Hasat Makinecileri Federasyonu ile “İş Birliği Mutabakatı” imzaladı.

Yapılan törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek, Tüm Biçerdöverciler ve Hasat Makinecileri Federasyonu Başkanı Ahmet Saltık ve teknik personel katıldı.

İmzalan mutabakat kapsamında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hasat desteği başvurusu yapan küçük çiftçilerin hasat işlemlerinde dane kayıplarını önleme ve mahsul verimliliğini koruma gibi çeşitli konularda Federasyon ile birlikte çalışacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, “Sürekli artan maliyetler nedeniyle çiftçimiz üretmekte zorlanıyor. Bizler de üretimin devamlılığı için çiftçimize olan desteklerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Zor bir dönemden geçen üreticilerimize destek için belediyemizle iş birliği yapan Tüm Biçerdöverciler ve Hasat Makinecileri Federasyonu Başkanı Ahmet Saltık’a teşekkür ediyorum, hayırlı olsun.” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin çiftçi destek projesine iş birliği mutabakatı ile katkıda bulunacakları için büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Federasyon Başkanı Ahmet Saltık, bereketli bir hasat dönemi olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından mutabakat metni imzalandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BÜYÜKŞEHİR’DEN KÜÇÜK ÇİFTÇİ İÇİN ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin