featured

BIYIK “KALDIRIMLAR MOTOSİKLET YOLU MU?”

service

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı  Metin Bıyık yaptığı açıklamada “Kaldırım ,yayalaştırılmış cadde, sokak, alanlarda yoğun ve kuralsız olarak kullanılan ;motosiklet , bisiklet ,scooter , üç tekerlekli yük ve eşya taşıyıcı araçlar trafik ve yaya güvenliğini tehdit etmektedir. Kaldırımlarda ,kırmızı ışıkta ,ters yönde canı istediği gibi ,kendine göre keyfi olarak seyreden kullanıcılar ;yayaların  burnunun dibinden ,kulağının yanından, adımının ucundan; hızla geçerek yayaların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Pandemi sürecinde yaygınlaşan motokuryelerin; sınırlı kural tanımazlıkları  önceleri tüketiciler tarafından hoşgörü ile karşılanmış, ancak bu hoşgörü sınırsızca istismar edilmiş ve bardağı taşırmıştır.

Motokuryelerin kuralsızlığı ,diğer  motosiklet , scooter, üç tekerlekli yük/eşya taşıyıcı ve bisiklet kullanıcılara kötü  örnek olmuş ,kaldırımlar yayalaştırılmış caddeler ,sokaklar  ve alanlar yayalar tarafından kullanılamaz  hale gelmiştir. Kaldırımlar ve yayalaştırılmış alanlar bir taraftan satıcı ve sağlayıcıların mal ve tanıtım stantları ile işgal edilmiş ,diğer taraftan motosiklet,scooter,üç tekerlekli yük/eşya taşıyıcı vb araçların sefer güzergahı olarak kullanılmaktadır. Tedarik zinciri aksatılmadan;kural,güzergah ve zaman düzenlemesi ile tüketicilerin kaldırımları ,yayalaştırılmış cadde,sokak ve  alanları güvenli olarak kullanması sağlanabilir.

Motosiklet , scooter ve üç tekerlekli yük ve eşya taşıyıcı araçların  kuralsız kullanımının oluşturduğu sorunlar giderek ,yaygınlaşmakta ve yoğunlaşmaktadır. Yönetim ve organizasyon kabiliyeti yüksek kamu otoritesi ,eşgüdüm içerisinde yaya ve  trafik güvenliğini sağlayacak tedbirleri almalıdır. Kamu otoritesinin yetkinlik ve veri gücü ile konulan kurallar; ödün vermeden denetlenmeli ve alınan sonuçlar tüketicilerle paylaşılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BIYIK “KALDIRIMLAR MOTOSİKLET YOLU MU?”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin