featured

AKILLI İLAÇ KULLANIMINDA BİLGİLER VERİLDİ

service

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Tıbbi Cihaz ve Eczacılık Birimi olarak, sağlıklı bir toplum oluşturmayı hedefleyerek “Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası” çerçevesinde önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. 18-24 Kasım tarihleri arasında ilimizdeki okullarımızda Uzm. Ecz. Merziye Duman Özler tarafından öğrencilere yönelik akılcı ilaç kullanımı konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

Eğitimde, antibiyotiklerin doğru ve bilinçli bir şekilde kullanılmasının önemi vurgulanarak, yanlış ilaç kullanımının beraberinde getirebileceği riskler anlatıldı. Özellikle antibiyotiklere olan direncin önlenmesi adına alınması gereken tedbirler ve günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı. Bununla birlikte gençlerde kullanımı yaygınlaşan antidepresanlar, dikkat güçlendirici uyuşturucu içerikli ilaçlar, vitaminler ve gıda takviyeleri gibi pek çok ürün ile ilgili de bilgiler verildi.

Bu etkinlik, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin sağlıklı bir yaşam bilinci kazanmalarını desteklemeyi amaçlamaktadır. Sağlıkla geçen bir yaşam için doğru bilgiye ulaşmak ve bu bilgileri hayatımıza entegre etmek büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKILLI İLAÇ KULLANIMINDA BİLGİLER VERİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin