featured

2 İLÇEDE 23 MAHALLE İNCELENECEK

service

İnşaat Mühendisleri sahaya iniyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Kahramanmaraş ve ardından Hatay merkezli meydana gelen deprem felaketlerinin ardından Eskişehir’de de bazı tedbirlerin alınması için harekete geçildi. Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası ile belediyeler arasında imzalanan protokol gereği düzenlenen eğitim seminerinin tamamlandığı bildirildi. Büyükşehir belediyesi, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri ile İnşaat Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol gereği, Eskişehir’de yapı stoku envanterinin oluşturulması ve yapı güvenliğinin deprem riski açısından değerIendirilmesi amacıyla 23 mahallede çalışmanın bayram sonrası başlatılacağı öğrenildi. Ramazan Bayramı sonrasında eğitim seminerini başarıyla tamamlayan 16 inşaat mühendisi Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde ilk etapta tespit edilen 22 bin adet binada incelemede bulunacak. Yapılacak inceleme sonrasında, sahadan alınan veriler coğrafi bilgi sistemleri yazılımlarıyla düzenlenecek ve belediyelerin ortak çalışmasıyla hazırlanacak olan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi ve Eskişehir Valiliği İl Afet Risk Azaltma Planında (İRAP) kullanılacak. Protokolle hayata geçen çalışmada ilk etapta 22 bin adet yapı, sonrasında etaplar halinde tüm Eskişehir’deki yapılar incelenecek.

2 İLÇEDE 23 MAHALLE

Belediyelerle İmzalanan protokol gereği Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde 23 mahallede 22bin adet binada inceleme yapılacak. Konu ile ilgili yapılan açıklamada Odunpazarı ilçesinde, Arifiye, Akçağlan,Deliklitaş,Erenköy,Huzur,İstiklal,Kırmızıtoprak ,KurtuIuş.Tepebaşı ilçesinde,Cumhuriye,ErtuğruIgazi,Hacı Ali Bey,Hayriye,Hoşnudiye,İhsaniye,Mamure,Mustafa Kemal Paşa,Ömerağa,Sazova,Şarhöyük,Uluönder,Yeni ve Zafer Mahallelerinde semineri tamamlayan 16 mühendis çalışma yürütecek. “Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturlması ve Yapı Güvenliğinin Deprem Riski Açısından DeğerIendirilmesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü kapsamında İnşaat

Mühendisleri Odası bünyesinde 30 kişilik bir ekibe protokol esaslarına yönelik Anadolu Universitesi (AÜ),Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Teknik Üniversitelerinin (ETÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim görevlileri tarafından verilen eğitimin tamamlandığı açıklandı. Eğitim sonrası açılan sınavda 16 üyenin başarılı olarak görevi üstlendiği bildirildi. Başaklatılacak incelemenin tamamlanmasıyla birlikte belediyeler ile mülk sahipleri arasında dönüşüm projeleriyle yapı stokunun güçlendirilmesi çalışmasının başlatılacağı öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2 İLÇEDE 23 MAHALLE İNCELENECEK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin