featured

DERNEK BAŞKANLARI TANITIM GÜNLERİNE DAVET ETTİLER

service

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Başkanı İrfan Ataman ve Eskişehir Bayburtlular Derneği Başkanı Muammer Arduç birlikte basın açıklaması yaparak Eskişehirdeki hemşehrilerini İstanbul Yenikapıda yapılacak tanıtım günlerine davet ettiler

1 -3 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan  Gümüşhane-Bayburt  Tanıtım Günleri üç gün sürecek. İlk defa iki ilin dernekler federasyonu birlikte tanıtım günleri yapma kararı aldılar.

Bayburtlular Dernek Başkanı Muammer Arduç yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “ Doğu Karadenizimizin sosyla,kültürel yönden birbirine çok yakın olan Gümüşhaneli hemşehrilerimizle birlikte bu tanıtım günlerini yapmaktan son derece mutluyuz. Amacımız İstanbul özelinde tüm Türkiye’ye Bayburtumuzuve Gümüşhanemizi en iyi şekilde tanıtmak.Birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde güzel bir tanıtım programı  olacak. Bunun için tüm hazırlıklar tamamlandı. Hemşehrilerimizi, Eskişehir’li dostlarımızı komşularımız Yenikapı’ya davet ediyoruz” dedi.

Eskşiherideki Gümüşhaneliler Derneği Başkanı İrfan Ataman ise açıklamasında : ” İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonumuz ile Bayburt Dernekler Federasyonumuzun güçlerini birleştirerek İstanbul’da birlikte tanıtım günlerini yapmalarından memnuniyet duyuyoruz. Bayburt bizim komşu ilimiz. Etle kemik gibiyiz. Aynı yörenin aynı coğrafyanın ve aynı kültürün insanlarıyız. Tarihi ve doğal güzellikleri çok yüksek olan bu iki ilimizin tanıtılması için emek veren her iki federasyon yöneticilerimize teşekkür ediyorum.Tarihi doğal güzelliklerinin yanında yemek kültürü,folklorü,sanatı,edebiyatı kısaca her iki ilimiz her yönüyle tanıtılacak. Tüm Eskişehirli hemşehrilerimizi bu hafta sonu İstanbul Yenikapı etkinlik alanına davet ediyorum.” Dedi.

 

1 Aralık Cuma günü saat:14’te resmi açılışı yapılacak olan tanıtım günleri 3 Aralık Pazar günü sona erecek. Bayburt ve Gümüşhane’den yerel sanatçıların sahne alacağı tanıtım günlerinde yöresel ürünlerde satışa sunulacak.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DERNEK BAŞKANLARI TANITIM GÜNLERİNE DAVET ETTİLER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin