featured

ÇALGI YAPIM PROJE ATÖLYESİ AÇILDI

service

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Proje Atölyesi düzenlenen törenle açıldı. Devlet Konservatuvarında gerçekleştirilen açılış törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sözen, Genel Sekreter Prof. Dr. Ethem Esen, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Lilian Maria Tonella Tüzün ve Çalgı Yapım ve Onarımı Bölüm Başkanı Prof. Ahmet Burak Basmacıoğlu başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Rektör Erdal: “Uygun teknoloji ile bize şaheserler yaratacaklar”

Çalgı Yapım Proje Atölyesi Açılış Töreni’nde heyecanını dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal konuşmasında şunlara değindi: “Üniversitemiz eğitimi, araştırmayı, bilimi sanatla yoğuran ve birleştiren nadir üniversitelerden bir tanesi ve bugünde bunun güzel bir örneğini vereceğiz. Hep söylediğim gibi bir üniversitede konservatuvarın olması çok büyük bir hazine. Bütün etkinliklerimize Konservatuarın bir ritmi ile başlamamız hem ruhumuzu doyuruyor hem gözlerimizi doyuruyor. Teknolojinin bilimle örtüştürüp sanatla yoğrulduğu ve esere dönüştüğü bir ortamdayız ve yetenekli beyinler yeteneklerle birleşip uygun teknoloji ile de bize şaheserler yaratacaklar. Bizde bunları gururla kullanacağız ve Üniversitemizin de markalı eserleri olacak.

Prof. Tonella Tüzün: “Üretim alanındaki liderliği hedefliyoruz”

Çalgı Yapım Proje Atölyesinin açılış töreninde Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’ın çalgı yapımı bölümüne olan inancı ve verdiği destek için teşekkür eden Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Lilian Maria Tonella Tüzün konuşmasına şu şekilde devam etti: “Konservatuarımızın kuruluşundan bu yana çalgı yapımı birimi her zaman var oldu ama bir bölüm statüsünde öğrenci kabul etmesinin üzerinden henüz çeyrek yüz yıl geçmedi. Çalgı Yapım ve Onarımı Yüksek lisans programı 11 yıl sonra yeniden aktif hale geçti ve akademik alanda ülkemizde en üst pozisyona yerleşti. Şimdi de proje atölyesini açarak üretim alanındaki liderliği hedefliyoruz. Bu alanda çok büyük bir potansiyel barındıran üniversite sanayi iş birliği açısından önemli bir adım atıyoruz. Çalgı tasarımında disiplinler arası yaklaşımlar ve yeni malzeme teknolojilerinin geliştirilmesi adına bir genel araştırma projesinden yararlanarak yeni makinalar ekleyen atölyemiz ile eğitim, staj ve akademi alanında çok katmanlı bir aşamaya geçmiş oluyoruz.”

Prof. Basmacıoğlu: “21.yy’ın teknolojik gelişmelerine ayak uydurmaya çalışıyoruz”

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım ve Onarımı Bölüm Başkanı Prof. Ahmet Burak Basmacıoğlu ise konuşmasında şunları aktardı: “Çalgı yapımı birçok disiplinin bir araya geldiği aynı zamanda tarihsel perspektiften de faydalanarak yeni tasarımlar oluşturmayı amaçlayan, aslında müzik sanatının olmazsa olmaz alanlarından bir tanesi. Bölümümüzün kuruluşu 2000 yılına dayanıyor ilk mezunlarını da 2005 yılında vermiş. 21.yüzyılın teknolojik gelişmelerine ayak uydurmaya çalışıyoruz. Türkiye’de bizimle beraber lisans düzeyinde dört bölüm var; lisansüstü düzeyde ise yine sadece bizim üniversitemizde eğitim veriliyor bu açıdan çok önemli bir noktadayız. İki tane çalgı yapım atölyemiz, bir çizim atölyemiz, bir cila atölyemiz var. Daha önce kesim atölyesi olarak kullanılan bir odamız vardı. Yürüttüğümüz proje sayesinde çok önemli teknolojik fırsatlara sahip olduk. Her sene 4 ya da 5 öğrenci alıyoruz ve lisansüstüne uzun bir aradan sonra ilk defa 4 öğrenci aldık. Okulumuz bünyesinde öğrencilerimiz ve hocalarımız tarafından da kullanılan 100 kadar çalgımız var. İlk defa satışa çıkardığımız çalgılarımız oldu ve bunlardan iki tanesi hemen satıldı. Şu anda da hali hazırda 7 keman 13 viyola 2 viyolonsel her şeyi ile hazır olarak satış yapılacağı zamanı bekliyor.”

Açılış konuşmalarının ardından Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Proje Atölyesi kurdele kesilmesiyle açıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÇALGI YAPIM PROJE ATÖLYESİ AÇILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin