featured

“BİRLİKTE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

service

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı iş birliğiyle “kadın muhtar ve muhtar adayları” için düzenlenen eğitimde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Eskişehir’e ve mahallelere kadın elinin değeceğini belirterek, “Birlikte çok güzel işler yapacağız.” dedi.

 

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı’nın yürütücülüğünü yaptığı “Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün” başlıklı projesi kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kadın muhtar ve muhtar adayları için eğitim programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleşen eğitime CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Iraz Bayındır, eğitmenler, kadın muhtarlar ve kadın muhtar adayları katıldı.

Eskişehir’in ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Av. Ayşe Ünlüce programda yaptığı konuşmada, kadın dayanışmasına dikkat çekerek, “Eskişehir’de 540 mahallemiz var ve yalnızca 31 kadın muhtar bulunuyor. Bu sayı gerçekten çok düşük. Örneğin Beylikova’da bir tane kadın muhtar, Seyitgazi’de, Mihalıççık’ta, Sivrihisar’da birer kadın muhtar bulunuyor. Yani ilçelerimizde iki kadın muhtar henüz olmamış. O sebeple bu eğitimler çok önemli. Yol haritanızı çizerken bu eğitim sizlere bir kılavuz olacak. 31 Mart Yerel Seçimleri ile siz seçildiğinizde, ben seçildiğimde hem mahallelerimize hem Eskişehir’e kadın ele değecek ve çok güzel bir çalışma dönemi geçireceğimizi biliyorum. Çok güzel işler yapacağız. Kadın muhtarlar mahallelerde anaç ruhuyla çok başarılı oluyorlar. Sadece belediyeleri değil, devletin tüm kurumlarını harekete geçirip mahallelerine çok önemli hizmetlerde bulunuyorlar. Çıktığınız bu güzel yolda başarılar diliyorum. Seçimler gelir geçer, önemli olan kardeşlik ve komşuluk ruhunu kaybetmemek. Başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından eğitime geçildi. Eğitim programının tamamlanmasının ardından katılımcı muhtar ve muhtar adayı kadınlara sertifikaları verildi.

Kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini, öncelikle temel bir hak gören, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası için ise bir gereklilik olduğunu temel alan bu proje, 2024 yerel seçimleri öncesi hem mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesini hem de kadın muhtar sayısının artmasını hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“BİRLİKTE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin