featured

HİPPOTERAPİ MERKEZ TASARIMLARINDA YENİLİKÇİ MİMARİLER ÖRNEK ALINMALI

service

TED Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri ve 2. sınıf öğrencileri tarafından Hippoterapi Türkiye Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirildi.
Proje Koordinatörü İbrahim Serdar KOÇAR tarafından katılımcıların hippoterapi ve Hippoterapi Türkiye projesi hakkındaki bilgi seviyelerini artırmak amacıyla sunum gerçekleştirildi. Sunumda yapılan terapi çalışmalarında elde edilen çıktılar Dünyada ve Türkiye de hippoterapinin yeri ve proje hedeflerinden bahsedildi.  Sunumda konuşan Dr. Cafer YILDIRIM katılımcılara, hippoterapinin sağlık üzerine yaklaşımı , kanıt temelli yapılan çalışmalar,gerçekleştirilen terapi çalışmalar ve elde edilen akademik bulgular hakkında bilgi verdi.

Öğretim üyesi Dr. Bilge İmamoğlu rehabilitasyon merkezleri için yapacakları çalışmalarda Hippoterapi Türkiye Merkezinin bir örnek olacağını, gerçekleştirdikleri ziyaretten memnuniyet duyduklarını ve network ağının genişleyerek devam edeceğine inançlarının tam olduğunu söyledi.

Hippoterapi merkezlerinin tasarımı ve mimari olarak geliştirilmesi için çalışmalar yürütecek Öğretim Üyesi Dr. Duygu Tüntaş ise bu çalışmalara öğrencilerin de dahil edileceğini ve  yapılacak tasarım yarışmaları ile yeni açılacak merkezlerin mimari olarak da örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

 

 

 

Hippoterapi merkezleri mimari olarak geliştirilmeli

Sunumun ardından ziyaretçilerin merak ettiği sorulara cevap bulduğu ve değerlendirmeler yaptığı soru-cevap etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte yeni açılacak hippoterapi merkezleri ile sadece network ağının büyümeyeceği, aynı zamanda mimari olarak da ülkemize bu anlamda katkı sunacağına ve bir örnek teşkil etmesi gerektiği vurgulandı.

Daha sonra ziyaretçilerin merkezi gözlemleyebilmesi adına merkez tanıtımı gerçekleştirildi. Bir hippoterapi merkezinde bulunması gereken fiziki altyapı, hayvan refahı, danışan ve hekim/terapist gibi merkezleri kullanacak uzmanların kullanımına en uygun biçimde nasıl tasarlanması gerektiği tartışıldı.

TED Üniversitesi akademisyenleri ve Hippoterapi Türkiye ekibinin de dahil olduğu yeni proje ve işbirlikleri konusunda verimli ve keyifli bir ziyaret gerçekleştirildi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HİPPOTERAPİ MERKEZ TASARIMLARINDA YENİLİKÇİ MİMARİLER ÖRNEK ALINMALI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin