featured

ESPOR UYGULAMALI EĞİTİM MERKEZİ KURULUYOR

service
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi bölümü 4. sınıf öğrencileri  Veli KAVAK, Ümit Alper ÖZKÖK, Seyit Deniz KARADEMİR ve Furkan YEKTİN Anadolu Üniversitesi’nde Elektronikspor (Espor) Uygulamalı Eğitim Merkezi (UYEM)  kurulmasını planlıyor. Espor sektörünün yeni bir sektör olduğuna değinen Veli KAVAK, ”Espor sektörü yeni bir sektör olmasına rağmen hem ülkemizde hem de dünyada milyonlarca takipçiye sahip. 2022 yılında yaklaşık 650 milyon kişinin espor takipçisi ve izleyicisi olacağı tahmin ediliyor. Espor sektörünün hızlı bir şekilde büyümesi de sektörde kalifiye eleman açığını ortaya çıkarıyor. Biz Anadolu Üniversitesi’nde Espor Uygulamalı Eğitim Merkezi kurarak lisans öğrencilerine pratik eğitimler vererek iş hayatına hazırlamak istiyoruz.” dedi.
UYEM nedir?
UYEM ile öğrencilerin eksik kalan pratik eğitimlerinin de büyük ölçüde giderileceğini öne süren KAVAK UYEM projesinin detaylarını paylaştı.
KAVAK: ” Uygulamalı Eğitim Merkezi’mizde bir espor oyuncusunun ihtiyacı olan her şey olacak. İletişim Bilimleri’nde düzenlenebilecek bir sertifika ya da seçimlik ders kapsamında öğrencilere  burada eğitimler verilecek. Öğrenciler espor dünyasında sunucu, yayıncı, hakem, yorumcu, takım koçu olmak gibi birçok iş kolunun eğitimlerini burada alabilecekler. Burada aldıkları eğitimler sonrasında espor sektöründe iş bulma imkanlarını daha da arttıracaklar.”
Espor UYEM proje fikri nasıl ortaya çıktı?
Proje fikrinin, espor ekosisteminin her geçen gün büyümesine rağmen lisans alanında böyle bir eğitimin eksikliğiyle karşılaştıklarını belirten KAVAK, ”Espor ekosistemi her an üzerine koyarak daha da büyüyor. Espor turnuvaları bundan birkaç yıl önce sadece belirli platformlardan yayınlanırken şu an televizyon kanallarında dahi karşımıza çıkıyor. Espor sektöründen elde edilen gelirlerin 2022 yılında 1.8 milyar dolara ulaşacağı belirtiliyor fakat lisans alanında espor ekosistemine değen bir eğitim bulunmuyor. Biz bu eksikliği farkederek Anadolu Üniversitesi’nde espor eğitimi veren bir merkez kurmayı düşündük ve bu fikirle yola çıktık.”
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESPOR UYGULAMALI EĞİTİM MERKEZİ KURULUYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin