featured

BİLİM TARİHİNE DAMGA VURAN İSİMLER MÜZEDE

service

Dünya tıp tarihine damga vuran başarılı 4 Türk bilim insanının balmumu heykeli, ‘Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

 

19 Mayıs 2013 tarihinde açılışı yapılan ve balmumu heykel müzelerinin Türkiye’deki ilk örneği olan ‘Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde, başta Atatürk olmak üzere tarihi, kültürel karakterler ile geçmişten günümüze bilim, medya, sanat, siyaset ve spor dünyasında yer alan 200‘ü aşkın ünlü isimlerin heykeli bulunuyor.

Geliri engelli ve kız çocuklarının eğitimi ve sağlık konularına harcanan ‘Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nin yeni heykellerine, dünya tıp tarihine damga vuran başarılı Türk bilim insanları da eklendi.

2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, giyilebilir kalp pili, akıllı yapay zekâlı ilaçlar gibi icatlarıyla tıp literatürüne adını yazdıran, ‘30 Yaşından Küçük 30 Bilim İnsanı’ listesine giren ve Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine en yüksek oyla seçilen ilk Türk bilim insanı olan fizik mühendisi Dr. Canan Dağdeviren, dünyayı esir alan Covid-19 pandemisine karşı yaptıkları aşı çalışmaları ile milyonlarca insanın hayatını kurtaran BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci”nin balmumu heykelleri müzede sergilenmeye başladı.

Ziyaretçilerden yoğun ilgi gören başarılı bilim insanlarının heykelleri, benzerlikleri ile de ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor.

Türk bilim insanlarının Balmumu Heykeller Müzesi’nde heykellerini gören başta gençler ve öğrenciler bol bol fotoğraf çektirirken, dünya tarihine geçen ve büyük başarılara imza atan isimlerin müzede balmumu heykelleri ile hatırlatılmasından mutlu olduklarını ifade ediyorlar.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BİLİM TARİHİNE DAMGA VURAN İSİMLER MÜZEDE

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin