featured

BİK ACİLEN BU YANLIŞTAN DÖNMELİ

service

İnternet haber siteleri için çıkartılan yasa Basın İlan Kurumu’nun yönetmeliği ile amacından uzaklaşmıştır.

Basın İlan Kurumu haksızlık ve hukuksuzluklarla dolu bir yönetmelik ile yazılı basına büyük avantajlar sağlayıp, internet haber sitelerini hiçe saymıştır.
Gazetelerin internet sitelerine basın ilandan bir destek verilmesi doğru değildir. Hali hazırda zaten gazetelerin internet sitelerine bir ödeme yapılmaktadır. Ayrıca gazeteler de yıllardır desteklenmektedir. Aynı kuruma üç kez ödeme yapılması ne kadar doğrudur?
Uzun süredir faaliyet gösteren internet haber sitelerine 24 ay bekleme süresi verilirken, gazetelere bir bekleme süresi verilmemesi haksızlık ve hukuksuzluğun yanı sıra Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu’na da aykırıdır.
Son çıkan yönetmelikle gazeteler için tıklama şartının Eylül ayına ötelenmesi de internet haber site temsilcilerinin uğradığı haksızlığı daha da derinleştirmiştir, eşitsizliğin boyutlarına gözler önüne sermiştir.
Uzun süredir faaliyet gösteren internet haber sitelerine 24 ay bekleme şartının kaldırılması şarttır.
Resmi ilanlar için konulan şartların da art niyetli bir yaklaşım olduğu ortadadır. Daha önce dergiler için resmi ilan alma şartı konulmaması ve yeni yönetmelikte eklenmesi bu düşüncemizi haklı çıkarmaktadır.
Diğer şartlar da çok ağır ve karmaşıktır.
Bölgelere ayrılması, tıklamaların süresi, uzaktan çalışmanın yaygınlaştığı dönemde metrekare hesabı, afaki haber sayıları yönetmeliğin tamamen “Kulağı ters taraftan göstermek” deyimi ile özleşmektedir.
Basın İlan Kurumu kamu ilanlarının daha fazla kişiye nasıl ulaştıralım hesabını yapmak yerine, gazeteleri daha fazla nasıl desteklerim, internet haber sitelerini nasıl kapatırım hesabı ile hareket etmiştir.
Basın İlan Kurumu, kağıt gazete sahiplerinin baskısına yenik düşerek böyle bir yönetmelik hazırlamışsa artık varlık sebebinin sorgulanma vakti gelmiş demektir.
Özetle BİK’i yıllardır bu mesleği layığı ile yapan internet sitelerini mağdur etmeden onların emeğini ve yaşama hakkını dikkate alan ve yazılı basını bu işin dışında tutan bir yönetmelik çıkarmaya davet ediyoruz.
Eskişehir’de başlayıp tüm Türkiye’ye yaymayı planladığımız hak arama mücadelesi ile internet haber sitelerinin gücünün farkında olmayanlara, bunu göstermek için zaman gelmiştir
Hakkımızı mahkemede arayacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BİK ACİLEN BU YANLIŞTAN DÖNMELİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin