featured

BAĞLAMALAR ARTIK TELEFONLA AKORT EDİLİYOR

service

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte artık müzisyenler, akort cihazları ve akort programları ile bilgisayar ve telefon üzerinden bağlamalarını akort edilebiliyor.

Kulaktan duyma yoluyla bağlama akordu geçmişten günümüze Aşık Veysel’den Mahzuni Şerif’e ve hatta Neşet Ertaş’a kadar herkes tarafından kullanılan bir metottu. Bu metod artık yerini teknolojiye bıraktı.

tvDEN televizyonunda her hafta izleyiciyle buluşan “Yörüğün dilinden sazın telinden” programının bağlama sanatçısı Murat Gönülaçar teknolojinin gelişmesiyle bağlamasını telefon üzerinden akort ediyor.

Uzun yıllardır bağlama çaldığını söyleyen Gönülaçar,“Akort yapmak için teknoloji ilerledi. Telefonlarda özel programlar var. Bağlamamızı hangi düzence çekeceksek telleri ona göre ayarlıyoruz” dedi.

Çocukluğundan beri bağlama çalan Murat Gönülaçar yaklaşık 10 yıldır bağlamasını telefonundaki programdan akort ettiğini söyledi.

Kulak yoluyla ve teknolojiyle bağlama akort etmenin farkını da anlatan Gönülaçar, “Akordu kulakla yaptığınız zaman notaları tam tutturamayabiliyorsunuz. Ama akort programları daha sağlıklı oluyor” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BAĞLAMALAR ARTIK TELEFONLA AKORT EDİLİYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin