featured

ESES’İN BORCU 287 MİLYON

service

Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri  Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyerek, Cuma günü yapılması planlanan Olağan Mali Genel Kurul ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi kulübün durumunu değerlendirdiler.

Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek, yaptığı basın açıklamasına küme düşüldüğü için duyduğu üzüntüyü dile getirirken, tüm Eskişehirspor camiasından özür dileyerek başladı. Göreve geldikleri günden bu yana yapılanları da hızlı bir şekilde değerlendiren Başkanımız, “Kulübe geldiğimizde ortada bir takım yoktu. Hızlıca bir takım kurarak, kampa göndermeyi başardık. Altyapı yasağını kaldırmak için, FIFA dosyaları ile ilgilendik. Spor Toto’dan yıllardır alınamayan parayı şehrimize getirmeyi başardık. Karşı karşıya kaldığımız bir çok puan silme cezasını yine ödemeler yaparak durdurmayı başardık” ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Şimşek, kulübümüzün borcunu kongre öncesi açıklama gereğini yönetime aday olacakların önlerini görmeleri adına yaptıklarını belirterek; “Liste yapmak ve takımımızı kurtarmak isteyen varsa kulübümüzün durumunu önceden bilmeleri gerekir diye düşündük. Çok büyük borçları olan bir kulübü yönetmek zor ve biz bu yıl çok zorlandık. Kulübümüze bu sene sağladığımız sponsorluk ve reklam katkılarının yüzde 90 gibi bir kısmını şehir dışından bulduk. Eskişehirspor’un ismi şehir dışında bu kadar değerliyken, şehrimizden destek görememesini anlamıyoruz.  Kongre ilan ettiğimizde isterdik ki şehrimizin idarecileri ortak bir paydada buluşulması adına bir çözüm yolu sunsun ancak olmadı.

Liste yapan adaylar olduğunu duyuyoruz. Kulübümüzün toplam borcu 287 milyon Türk Lirası’dır. Bizim derdimiz kulübü bizim yönetmemiz değil, ortak bir paydada kulübümüzü kurtarmaktır. Eskişehirspor Eskişehir’in en büyük markasıdır” açıklamalarında bulundu.

Şimşek, oyuncular  ilgili olarak ise; “Şuan kulübümüzü federasyona veren 7 futbolcu var. Önümüzdeki sene yönetimde olacak kişilerin ortada bir takım bulabilmesi adına biz son güne kadar bu oyuncularımızı burada tutmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Oyuncularımızdan herhangi biri için kulübümüze gelen resmi bir teklif yok” dedi.

Kulüp Başkan Yardımcısı ve Mali Asbaşkan Özgür Marankoz ise, kulübün borcunu yapmış olduğu açıklamasında şu şekilde değerlendirdi; “Geçtiğimiz yıl yapılan Mali Kongrede Euro kuru 10.16 TL iken kulübümüzün borcu 250 Milyon TL olarak açıklanmıştı. Euro kuru yüzde 70 artmış olmasına rağmen, kulüp borcumuz 350 Milyon bantlarına çıkabilecekken; yapılan ödemelerden dolayı 287 Milyon olarak tutulabilmiştir. Yapılan ödemelere rağmen kulübümüzün borcunun yükselmesinin sebebi budur.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESES’İN BORCU 287 MİLYON

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin