featured

ANADOLU WORLD CUP 2022’DE ŞAMPİYON MALİ OLDU

service

Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) ve Uluslararası Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen World Cup 2022’nin final maçı Çarşı A Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Final maçını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kaya ve Prof. Dr. Ali Resul Usul, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Prof. Dr. Bilge Kağan Özdemir, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Başkanı Galip Özsarı ile çok sayıda öğrenci takip etti.

Rektör Erdal : Uluslararası öğrencilerimizin bilim ve kültür-sanat alanında olduğu gibi spor alanında da faaliyetlerde bulunmasını çok önemsiyoruz

UİB ve Uluslararası Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen Anadolu World Cup 2022’nin  ülkemizde bir ilk olduğunu ve sporun birleştirici gücünü gösterdiğini dile getiren Rektör Erdal sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu sene bahar şenliklerimiz çok farklı etkinliklerle gerçekleştiriliyor. Uluslararası öğrencilerimizin katılımı ile bir “Dünya Kupası” düzenledik. Üç kıta ve on farklı ülkeden öğrencilerimiz takımlar kurarak bu turnuvaya iştirak ettiler. Oldukça çekişmeli geçen maçlar oldu. Uluslararası öğrencilerimizin bilim ve kültür-sanat alanında olduğu gibi spor alanlarında da faaliyetlerde bulunmasını çok önemsiyoruz. Ayrıca bu turnuva bahar şenliklerimize renk kattı. Tüm takımları ve organizasyon ekibini kutluyorum.”

Anadolu Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin kendi milletlerinden oluşturdukları takımların arasında gerçekleşen Anadolu World Cup 2022’de son ikiye Mali ve Gabon takımları kaldı. Şampiyonluk yolunda kıyasıya geçen mücadelenin normal süresi beraberlik ile sonuçlandı. Ardından gerçekleştirilen penaltı atışlarını 5-3’lük skorla kazanan Mali Anadolu World Cup 2022’nin şampiyonu oldu. Final maçının ardından düzenlenen kupa töreninde dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’dan aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ANADOLU WORLD CUP 2022’DE ŞAMPİYON MALİ OLDU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin