featured

YAŞAM HAKKIMIZ KAZANÇ HIRSINIZDAN DAHA KIYMETLİDİR

service

İyi Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş yaptığı açıklamada “Koza Altın İşletmeleri A.Ş tarafından Sivrihisar ilçesi kaymaz mahallesinde yaşam alanlarının yanında tüm itirazlarımıza rağmen iki adet siyanür atık barajı yapılmıştır. Kaymaz da bulunan rezervlerin belirli süre sonra sona ereceği bilindiği halde altın ve gümüş madeni 3. kapasite artışı ile ilave maden atık depolama tesisi projesi hazırlanmaktadır. Edindiğimiz bilgilere göre bu projeye göre Koza Altın İşletmelerine ait Çanakkale 1.İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmesi nedeniyle burada bulunan madenlerin 517 Km uzaklıktan kamyonlarla Kaymaza taşınıp burada işletilmesi öngörülmektedir. Zaten var olan zararlarla, oluşacak yeni zararlar nedeniyle bölgede telafisi mümkün olmayan zararlar yaşanacaktır.

YAŞAM HAKKI KUTSALDIR,HİÇ BİR KAR VE KAZANÇ YAŞAMIN ÖNÜNDE DEĞİLDİR.!

Hatırlanacağı gibi, 02.Haziran.2020 tarihinde İlçe Başkanlığımız koordinesinde İl Başkanlığımız, diğer ilçe başkanlarımız ile Yönetim Kurulu üyelerimizin katılımıyla, Kaymaz maden işletmesi önünde kitlesel basın açıklaması yapmış, 3. Havuzun neden olacağı zararlara dikkat çekmiş ve yetkililere seslenerek Kaymaz’ın suyuna, toprağına, bitkisine, hayvanına, insanına yönelik katliama son verilmesini istemiştik.       Ancak, toplumun her sesine kulak tıkayan kör siyaset, bizim de halkın da haykırışına sırtını döndü. Bildiğini okumaya çalışıyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri tarafından 2019 Kasım ayında hazırlanmış olan Eskişehir ili Sivrihisar ilçesi maden sahası özel deprem tehlikesi analizi raporunda, bölgenin yüksek deprem riski gurubunda bulunduğu belirtilmektedir. Bölgeden Eskişehir diri fay hattı geçmekte olduğu ispatlanmıştır.

Bölgemizde yapılan araştırmalarda Koza Altın Gümüş madeninin faaliyetleri sonucunda mera alanlarının yok olması ile hayvancılıkta büyük azalma olduğu, hayvanların hastalanıp öldüğü, içme ve kullanma sularının azaldığı, kanser vakalarının hızla çoğaldığı ve buna bağlı ölümleri arttığı, meyve ağaçlarının kuruduğu verimin ve rekoltenin düştüğü, tarım ve hayvancılığın büyük zarar gördüğü bölge halkı tarafından dile getirilmektedir. Bu nedenlerle 3.maden atık depolama tesisi uygulaması bölge için son derece sakıncalı olan projedir. Yaşam hakkı kutsaldır. Hiçbir kar ve kazanç, yaşamın önünde değildir.

Atık depolama alanlarının sızdırması sonucunda drenaj, boru arızası, kimyasal madde taşımacılığında yaşanan problemler, proje alanının yakınında bulunan Kaymaz mahallesi içme suyu hattının bulunduğu bölgede kuyularda yapılan analizler sonucunda arsenik ve mangan değerlerinin içme suyu limitinin üstüne çıkması, bölgede yetişen bitkilerin tehdit altındaki türlerin kırmızı listede bulunması ve atık depolama havuzunun zarar görme riskinin artması nedeni ile bu projenin uygulanması bölgeye zarar vereceği için uygun değildir.

VAR OLAN ZARARLAR ACI GERÇEĞİN HABERCİSİDİR.!

Yeni yapılacak olan 3. Etap kapasite artırımı projesi ile zararların artarak katlanacağı kuşkusuzdur. Tüm bu gerçeklerle oluşacak zararlar mahallemizi, ilçemizi, ilimizi hatta ülkemizdeki yaşamı ve geleceğimizi tehdit etmektedir. Bunun için bölge halkı olarak 3.etap kapasite artırımı projesinin yapılmasına ve başka illerden maden getirip burada işlenip atıklarının bölgemizde bırakılmasına karşıyız ve itiraz ediyoruz.            Unutulmamalıdır ki hiçbir maden insan sağlığından ve çevremizden daha değerli değildir. ” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YAŞAM HAKKIMIZ KAZANÇ HIRSINIZDAN DAHA KIYMETLİDİR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin