featured

UMUT ETMEK İÇİN ÇOK SEBEBİMİZ VAR

service
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Odunpazarı Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Seçime 5 Kala Kent Konseyi Soruyor” paneline katılmak için Eskişehir’e geldi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel’in de konuşmacı olduğu panelin ardından, Tezcan CHP Odunpazarı Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen gençlik buluşmasına katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Odunpazarı Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Seçime 5 Kala Kent Konseyi Soruyor” paneline katılmak için Eskişehir’e geldi. Eskişehir’de bir dizi etkinliğe katılan Tezcan, 28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Seçiminin 2. Turu, seçim politikaları ve güncel gelişmelerle ilgili konuşmalar yaptı, vatandaşların sorularını cevaplandırdı.
BAŞKAN KURT’TAN SEÇMENE TEŞEKKÜR
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel’in de konuşmacı olduğu “Seçime 5 Kala Kent Konseyi Soruyor” paneli, Aladdin Park Cafe’de gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru yaptı. Panelin ilk konuşmacısı Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt oldu. Eskişehir’de CHP’nin milletvekili sayısını arttırdığına dikkat çeken Başkan Kurt, aynı zaman da da Eskişehir’den Kemal Kılıçdaroğlu’na oldukça yüksek oy çıktığını vurguladı. Eskişehirlilere teşekkür eden Başkan Kurt, “İkinci tura kadar 4 günümüz var. Sivil toplum örgütlerine çok görev düşüyor. Seçmeni sandığa gitmeye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye ikna etmemiz gerekiyor” dedi. Başkan Kurt’un ardından konuşma yapan isim ise CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel oldu. Taşel, “Tarih yazdınız, yine yazacaksınız biliyorum” sözleri ile Eskişehirlilere teşekkür etti.
AKP TERÖR ÖRGÜTÜ HİZBULLAHI MECLİSE SOKTU!
Taşel’in ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, konuşmasına panele katılan herkese Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileterek başladı. Pazar günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Seçiminin 2. Turunun sıradan bir seçim olmadığının altını çizen Tezcan, bu seçim ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüz yılına karar verileceğini söyledi. Seçimlerin ülke sorunlarına çözümler bulmak için yapıldığına dikkat çeken Tezcan, AKP iktidarının seçim süreci boyunca yürüttüğü propaganda dilini eleştirdi.
AKP’nin birleştirici değil ayırıcı bir dil kullandığını belirten Tezcan, “Kendinden olmayanı terörist, düşman ilan ettiler” dedi. Konuşmasında toplumun her kesiminin yaşadığı sorunlara da değinen Tezcan, sığınmacı meselesini de masaya yatırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT yayınında AKP’nin CHP ile ilgili propaganda videosunun montaj olduğunu kabul etmesi ile ilgili de konuşan Tezcan, “Bir ülkenin Cumhurbaşkanı montaj yapar mı?” diye sordu. “Terör örgütleri ile iş birliği yapmada sicili kabarık olanlar onlar” diye konuşan Tezcan, AKP’nin terör örgütü hizbullahı meclise soktuğuna dikkat çekti. Erdoğan’ın HÜDAPAR ile ittifakın ardından Hizbullahçı terör örgütü mahkumlarını affettiğinin altını çizen Tezcan, “Dikkat edin. Anayasanın ilk 4 maddesinden, yeminden rahatsız olan Hüdapar başkanıdır. Yemin krizi yaşanmasın diye meclisi 28 inden sonra açacaklar” diye konuştu. Konuşmasına “İkinci tura giderken milliyetçilik adına belirli merkezlerde toplanan oylar kendilerine bloke edilmiş oymuş gibi düşünülüyor. Seçim yeniden başladı. Kartlar yeniden karılıyor. Birinci turda milliyetçilik, terör suçlamaları sebebiyle Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen seçmenlere sesleniyorum; Türk milliyetçiliği ciro edilebilir senet değildir” sözleri ile devam eden Tezcan, “Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin başka Türkiye’yi birlikte yaratalım” dedi.
GELİN, BU YÖNETİM ANLAYIŞINI MERKEZE TAŞIYALIM
Eskişehir’de CHP’li belediyelerin Eskişehir’in yüzünü güldüren bir yöneticilik anlayışı sergilediğini söyleyen Tezcan, kentte huzur olduğunu vurguladı. Bunun da belediye başkanları sayesinde olduğunu kaydeden Tezcan “Emeklerine sağlık” dedi. Seçmene seslenen Tezcan, “Gelin, bu yönetim anlayışını merkeze taşıyalım” dedi. Tezcan, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtladı.
TEZCAN: “BU SALONDAN YARININ TÜRKİYE’Sİ ÇIKAR!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Seçime 5 Kala Kent Konseyi Soruyor” panelinin ardından CHP Odunpazarı Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen gençlik buluşmasına katıldı. Yaklaşık 1500 gencin katıldığı gençlik buluşmasında Tezcan ve Başkan Kurt büyük bir coşku ile karşılandı. Gençlik buluşmasına Tezcan’ın yanı sıra CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Diler, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Oğuzhan Demir ve Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı katıldı.
İTAAT ETMİYORUM!
Gençlik buluşmasında ilk konuşmacı Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Demir oldu. Konuşmasında mülteci sorununa dikkat çeken Demir, “Biz kiralık demokratlar değiliz” dedi. Cumhuriyet tarihinin en şanssız genç jenerasyonlarından birinin ögesi olduğunu aktaran Demir, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Milyonlarca gencimizin zaptedilmiş hayatına, işsizliğine isyan ediyorum! Ben de dahil olmak üzere tüm genç arkadaşlarımın düşünce ve fikirlerini özgürce ifade edememelerine, ettikleri takdirde cezalandırılmalarına ve hapsedilmelerine isyan ediyorum! Tüm eğitim hayatları boyunca bir yarış atı gibi sınava hazırlanıp, üniversite okuyup, yıllarca iş bulamadıkları için hayatlarına son veren gençleri
gördükçe isyan ediyorum! Ben halimden memnun değilim arkadaşlar memnun değilim! Ve itaat etmiyorum, etmeyeceğim isyan ediyorum.”
UMUT DİMDİK AYAKTA!
Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Diler, Eskişehir’in sosyal demokrat belediyecilik anlayışı sayesinde genç ve tüm Türkiye’ye örnek bir kent olduğunu belirtti. Konuşmasında kadın, çocuk, gençlik ve hayvan hakları gibi pek çok soruna değinen Diler “Ülkemize adaletin, hakkın, hukukun gelmesi için, ilk turda yaptığımız gibi hatta daha yüksek bir oranla Eskişehir’e baharı nasıl getirdiysek tüm Türkiye’ye baharı getireceğiz. Kimse unutmasın ki Atatürk gençliği, Cumhuriyet Halk Partisi gençliği bu ülkenin umududur. Umut dimdik ayakta” dedi.
SİZİ SEVİYORUZ
Dilerin ardından konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 21 yıldır iktidarda olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta seçimi kazanamadığına dikkat çekti. “21 yıldır iktidarda olan, sizin doğduğunuz günden bu yana bu ülkeyi tek başına yöneten adam, kazanamamıştır. Böyle bir mucizeyi gerçekleştirdiği için sayın genel başkanımıza teşekkür ediyorum. Birleşe birleşe kazanacağız sloganını gerçekleştirdiği için Tayyip Erdoğan’ın kaybedebileceğini gösterdiği için ve Türk halkını yüzde yirmi beşten, yüzde elliye ulaşabileceğini gösterdiği için Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum” diyen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Şimdi Mayıs’ın 28’inde hepimizin bir görevi var. Bu görev; Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13’üncü Cumhurbaşkanı yapmak. Var mısınız bu işe, söz veriyor musunuz? Pazar günü sabah 06.00’ da kalkıp, sandıkların başında dikilmeye ve sonuna kadar direnmeye var mısınız? Sizi seviyoruz. Geleceğimiz size emanet gençler, bu ülkeyi de bu partiyi de siz yöneteceksiniz. Biz buraya kadar getirdik, bundan sonrası sizin işiniz. 28 Mayıs’tan itibaren olaya el koyun ve Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşıyalım. Yoksa yarınız atanamayan öğretmen, yarınız iş bulamayan mühendis, yarınız iş arayan iktisat mezunları olursunuz, çünkü bu ülkede iş bulabilmek için torpil bulmak lazım. Adam kayırmacılık ve adam ayırmacılık olduğu sürece de yoksul halk çocuklarına eşit şartlarda mücadele şansı yok. Bu şansı yakalamak istiyorsanız Cumhuriyet Halk Partisine geleceksiniz, Millet İttifakını destekleyeceksiniz ve 13 Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Pazar günü hep beraber seçeceğiz.”
UMUT ETMEK İÇİN ÇOK SEBEBİMİZ VAR
Başkan Kurt’un ardından konuşan Bülent Tezcan, buluşmaya katılan gençlere teşekkür etti.
Tezcan konuşmasına “Türkiye’nin yarınıyla, geleceğiyle, gençlikle dolu olması ne büyük bir mutluluk. Bu meydandan, bu salondan, bu alandan iktidar çıkar, bu meydandan, bu salondan, bu alandan yarının Türkiye’si çıkar. Buradan mutsuzluk çıkmaz, buradan yenilmişlik çıkmaz. Buradan zafer çıkar, buradan 13’üncü Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkar” sözleri ile başladı. Tezcan’ın bu sözleri salondan büyük alkış aldı. Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir kere daha kat ve kat umutlandığını vurgulayan Tezcan, “Umut etmek için çok sebebimiz
var, çünkü tarihimizde en zor zamanlardan yeniden ayağa kalkabilmiş bir millet olmanın onurunu yaşıyoruz. Çünkü tarihimizde bütün işgallere karşı halkına, milletine güvenen bir büyük liderin, yüz yıl sonrasını görebilen bir büyük liderin, bir büyük önderin Mustafa Kemal
Atatürk’ün takipçisi olmak, onun çocukları olmak onun evlatları olmanın onurunu yaşıyoruz. Umutsuz olmamız için hiçbir neden yok.” dedi.
BU KEZ KAZANANI BELİRLEYECEĞİZ
14 Mayıs’ta diktatörlerin de sandıkta seçim kaybedebildiğini gördüklerini vurgulayan Tezcan, “Baskıyı, ötekileştirmeyi; hakaret ve nefret dilini; kendinde olmayanları vatan haini, terörist sayan anlayışı, sandıkta nasıl yenebileceğinizin ilk işaretini 14 Mayıs günü verdiniz. Şimdi 28 Mayıs’ta işi tamamlama zamanı. 28 Mayıs’ta bu kez kazananı belirleyeceğiz. Sandığa gideceğiz, gençliğimizin enerjisiyle, geleceğe olan inancınızla, geleceğimize sahip çıkma kararlılığınızla; yaşayacağınız Türkiye’yi en güçlü, en adaletli, en özgürlükçü, en hukuka saygılı ülkesi, en uygar ülkesi yapma inancınızla sandığa gideceksiniz. Ve yarım kalan işi bitireceksiniz. Hep beraber yapacağız ama sizin gücünüzle yapacağız sizin inancınızla yapacağız. Sizin kararlılığınızla yapacağız” diye konuştu. Gençlerin huzur içerisinde yaşadığı bir Türkiye’yi gençlerle birlikte kuracaklarının altını çizen Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin umudu olduğunu ifade etti. Türkiye’nin uzun yıllar sonra ilk kez değişimin eşiğinde olduğuna dikkat çeken Tezcan, gençlere seslenerek; “Gelin hep beraber gençliğin gücünü, dünyaya Türkiye’nin gücünü ve Atatürk’ün gençleri olduğunuzu gösterelim” dedi.
Gençlik buluşmasında gençler Dj Gazi performansı ve Niyazi Koyuncu konseri ile eğlendi. Gençler, konuşmaların ardından sahneye çıkan Niyazi Koyuncu’nun söylediği şarkı ve türkülerle doyasıya eğlendi.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
UMUT ETMEK İÇİN ÇOK SEBEBİMİZ VAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin