featured

TÜM CANLILARIN YAŞAM HAKKINI SAVUNMALIYIZ

service

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, ekonomik krizin tüm canlıları etkilediğini belirterek, döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak son bir yılda kedi ve köpek mamalarının %200 zamlandığına dikkat çekti.

Kedi ve köpek maması satan esnafları ziyaret ederek bilgi alan CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, evini kedi ve köpeği ile paylaşanların özveriyle aldığı mamalarda yaşanan fiyat artışı için sosyal medyada başlatılan “mamalardaki %18’lik KDV oranının %1’e düşürülmesi” kampanyasını desteklediğini belirterek Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak verilen kanun teklifinin bilgisini de paylaştı.

Süllü, “Dövizde yaşanan artışın yanı sıra, hammaddesi büyük ölçüde Ukrayna’dan geldiği söylenen mamalara, Ukrayna’daki savaş nedeniyle ulaşımın zorlaşmasıyla son aylarda iki katı zam geldi. Hayvanseverler 5Tl’lik paketlerle günlük mama almaya başladı. İnsanların cebindeki son kuruşu paylaşarak beslemeye çalıştığı canların, sağlıksız ve yetersiz beslenme sebebiyle yaşam sürelerinin kısaldığını öğrenmek, çok acı” dedi.

YAŞAMI PAYLAŞIYORUZ

Artan mama fiyatlarına ve ekonomik krize bağlı olarak sokağa terk edilen evcil hayvan sayılarında büyük artışlar gözlendiğini ve artan sokak hayvanlarının gıdaya ulaşmakta zorluklar yaşadığına vurgu yapan Süllü “Hayvanseverlerin, besleme gruplarının, şehrin duyarlı esnafının ve yerel yönetimlerin özverisi ile temin edilen mamalarla Eskişehir’de sokak hayvanlarının beslenme sorunu çözülüyor. Fakat ekonomik koşullara bağlı olarak her geçen gün daha da zorlaşan sürece kalıcı çözüm üretilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hayvan Haklarını Koruma Kanunu teklifimizin sokak hayvanlarının bakımı, korunması ve kötü muamelelerden uzak tutulması için, bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Beslenme, şehrin sokaklarını ve parklarını paylaştığımız sevimli dostlarımızın da en doğal hakkıdır. Yaşamı paylaştığımız canların sesi olmak ve herkes için ağırlaşan yaşam koşullarında onların da haklarını savunmak zorundayız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜM CANLILARIN YAŞAM HAKKINI SAVUNMALIYIZ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin