featured

SARAY’DA RANT, ESNAF SARAYI’NDA EKMEK KAVGASI

service

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, İl Başkanı Recep Taşel ile şehrin ilk alışveriş merkezi, Esnaf Sarayı’nı ziyaret etti.

Eskişehir’in kent belleğinde önemli bir yere sahip olan, ürün çeşitliliği ile her yaştan her bütçeye uygun Esnaf Sarayı’nda Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Uğur ve yöneticilerle bir araya gelen CHP heyeti, esnafın nabzını tuttu.

7 KİŞİ ÇALIŞTIRIRDIK; ARTIK, 2 KİŞİYİZ

Süllü ve Taşel’e vatandaşın alım gücünün düştüğünden dert yanan esnaf, “İşler durgun, gün boyu televizyon izliyoruz” sözleriyle durumu özetlerken, eskiden dükkânda taleplere yetişemediklerini, şimdi ise müşteri bekleyerek gün geçirdiklerini aktardı. CHP Milletvekili Süllü’ye gelinen noktayı anlatan esnaf, “Eskiden bu küçük mağazada, 7 kişi çalışıyorduk: 5 personel, eşim ve ben. Müşterilere raflardan ürün yetiştiremezken sadece eşim ve ben kaldık. Ülkenin durumu ortada, artık kurtarın bizi” sözleriyle yaşadıklarını özetledi.

SEÇİM TÜRKİYE’NİN DÜĞÜNÜ, BAYRAMI OLACAK

Kira ile fatura giderlerinden ve aldıkları mallara sürekli gelen zamlardan nefes alamadıklarını belirten esnaf, küçücük bir dükkâna geçen yıl aynı ay 89 TL gelen elektrik faturasının bu yıl 300 TL olduğunu, kiralara en az 2 Bin TL zam geldiğini, Eskişehir Milletvekili Süllü’ye anlatarak hayatta kalma mücadelesi verdiklerini söyledi. Jale Nur Süllü ise genç esnaflar ile çalışanların umutsuzluğunun ve gelecek kaygılarının daha da endişe verici olduğunu vurgulayarak vatandaşların tek umutlarının, iktidar değişimi olduğunu kendisine aktardıklarını söyledi.

38 yıldır Eskişehir’in sembolü, düğün, bayram, asker, bijuteri alışverişlerinde ürün çeşitliliğine sahip ve merkezi konumdaki Esnaf Sarayı’nda uzun yıllardır aynı sektördeki yerel esnafın içinde bulunduğu zor koşulların, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının göstergesi olduğuna dikkat çeken Süllü, “Yuva kurmak isteyen gençlerimizin hayallerini çalanları, esnafın umutlarını tüketenleri, işimizi, aşımızı elimizden almak isteyenleri göndereceğimiz o güne az kaldı. Seçim günü, Türkiye’nin düğünü, bayramı olacak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SARAY’DA RANT, ESNAF SARAYI’NDA EKMEK KAVGASI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin