featured

PROF.DR.HAYDAR BAŞ ÖZLEMLE ANILDI

service

14 Nisan 2020 tarihinde Hakk’a vuslat eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, aramızdan ayrılışının 2. Yıldönümünde Eskişehir’de anıldı. Tüm yurtta ve bazı ülkelerde eş zamanlı gerçekleştirilen anma programları dönüşümlü olarak televizyon kanallarından canlı yayınlandı.

BTP Eskişehir ve ilçe teşkilatlarının, parti üyelerinin ve vatandaşların katılımı ile Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür merkezinde gerçekleştirilen anma töreninde duygusal anlar yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan anma gecesinde konuşmacılar Prof. Dr. Haydar Baş ile ilgili anılarını paylaştı. Prof. Dr. Haydar Baş için hazırlanan özel video gösterimi büyük alkış aldı. BTP Eskişehir İl Başkanı Av. Fahri Gürgenburan yaptığı açılış konuşmasında, Prof. Dr. Haydar Baş’ın siyasi mücadelesini anlattı. Gürgenburan, “Hocamı tanımak, bilmek ve sevmek bir ayrıcalıktır, hocamın yüzüne bakınca Allah demek gelirdi içimden. Dünyanın en büyük hazinesi, Kuran okuduğunda hiç bitmesin hep dinleyelim dersiniz. Hocamızın en büyük mirası kadrosu ve oğlu BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş… Haydar hoca gönüllerimizde ve hayatımızda yaşıyor. Bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarak bu yüce millete birlik beraberlik içerisinde hizmet edeceğiz. Haydar Baş ismi toplumun her kesimini birleştiren çimentodur.” Diye konuştu.

GÖNÜLLERDE YEŞEREN HAYDAR BAŞ

Anma programının sunuculuğunu ise Mehmet Ağırdil gerçekleştirdi. Haydar Baş ve Ehli Beyt başlıklı bir konuşma yapan Ağırdil, “Onun davası, vatan, milletinin huzur ve mutluluğu, yaşam kalitesini yükseltip ileri düzeye taşımaktı. Onun Milli Ekonomi Modeli’ni hayata geçiren ülkeler, süper güç olmuşlardır. Aynı şekilde dünyada ilk defa kaleme aldığı Ehli Beyt Külliyatı ile yüce dinimiz üzerindeki, fitne tohumlarını ortadan kaldırmış, birliğin mayası olarak Ehli Beyti bizlere anlatmıştır.” Dedi. Ağırdil şöyle konuştu: “28 Ocak 1947 tarihinde Trabzon’un Akçaabat ilçesinde dünyaya gelen muhterem hocamız, 14 Nisan 2020 tarihinde hakka vuslat etmiştir. 73 yıllık yaşamı, hep mücadele ve bu aziz millete hizmet etmekle geçmiştir. Ömür boyunca ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm illeri, ilçeleri ayağında çarık, elinde çelik asasıyla, vatan, bayrak, millet sevgisini her gönüle ekmiş ve o gönüllerde yeşeren Haydar Baş sevgisi ete kemiğe bürünmüştür.”

MİLLİ EKONOMİ MODELİ

Anadolu Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. Rıdvan Kozak Milli ekonomi Modeli üzerine açıklamalarda bulundu. Merhum Genel Başkan Haydar Baş Beyin ekonomik görüşlerinin çok önemli olduğunu, bugün bir çok ülkede bu görüşlerin uygulandığını ve ülkelerin refah seviyelerinin yükseldiğini sözlerine ekledi. Haydar Baş Beyin ekonomiye yep yeni orijinal bir tarif getirdiğini

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlarının çözümünün bu modeli ile mümkün olduğunu söyledi.

PROF.DR.HAYDAR BAŞ VE ATATÜRK

Prof. Dr. Haydar Baş’ın Atatürk ile ilgili çalışmalarını paylaşan Av. Enes Turhan ise, “Yıllardır Atatürk’ü yanlış ve eksik tanıttılar, ancak hocamızın Atatürk ile ilgili eserlerini okuyunca büyük bir oyunun içinde olduğumuzu anladık. Bu nedenle Atatürk’ü anlamak için hocamızın yazdıklarının iyi okunması gerekiyor” şeklinde konuştu. TURHAN Konuşmasında : “Takvim yapraklarını biraz geriye doğru çevirdiğimizde yıl 2013. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi kongre salonu. Kürsüde Prof. Dr. Haydar Baş hocamız tarihe geçecek şu cümleleri kullanıyor. “Yeni bir güneş doğuyor. Bağımsız Türkiye güneşi doğuyor. Mustafa Kemalin güneşi doğuyor. Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Mustafa Kemalin güneşi doğuyor.O asker Mustafa Kemal. Buradaki hoca Mustafa Kemal. Evet sevgili dinleyenler hocamızın bahsettiği o güneş “Hoş Geldin Atatürk” adlı  eseridir. Neden hoş geldin Atatürk? Çünkü Atatürk’ü tanımak, sadece tarihi bir şahsiyet hakkında doğru bilgilere sahip olmak anlamına gelmiyor. Bu millet için Atatürk’ü gerçekten tanımak, birliğin beraberliğin yegâne anahtarı. Haydar Baş Bey’in ortaya koyduğu tarihi tespit ile “Bu millet gerçek Atatürk’ü tanırsa, devletiyle olan problemler de çözülmüş olacak. “dedi.

ÇOK SAYIDA KONUŞMACI KATILDI

Programda; İl Başkanı Fahri Gürgenburan’ın yanı sıra şu isimler konuşma yaparak Prof. Dr. Haydar Baş ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı: “BTP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Suna Telli Gölpek, BTP Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Eğitimci Tayyibe Demet Gürgenburan, Çifteler İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Güneş, BTP İl Yönetim Kurulu Üyesi Feleknaz Akçael, BTP Alpu İlçe Başkanı Haşmet Aktaş, BTP Odunpazarı İlçe Başkanı Mehmet Bural, Emekli Albay Hakkı Aygün, Alpu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nazife Aktaş, Av. Enes Turhan, Prof. Dr. Rıdvan Kozak, Mehmet Ağırdil.

Anma gecesinin sonunda davetlilere lokma ikramında bulunuldu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PROF.DR.HAYDAR BAŞ ÖZLEMLE ANILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin