featured

ÖĞRETMENLER YOKSULLUK SINIRDA YAŞAM SÜRÜYOR

service

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan yaptığı açıklamada “5 Ekim’de tüm dünya öğretmenleriyle beraber kutladığımız Öğretmenler Günü’nü Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanın verildiği tarih olan 24 Kasım’da bir kere daha kutluyoruz. Her 24 Kasım’da olduğu gibi yine hamasi nutuklar dinleyeceğiz. Söylemleri ve uyguladığı politikalarla öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıranlar bugün öğretmenlik mesleğinin kutsallığından dem vuracaklar yine. Oysa bizim bu söylemlere karnımız tok. Öğretmenler artık problemlerina kalıcı çözümler bekliyor.
Pandemi süreci bir kere daha göstermiştir ki eğitim sistemimiz; uygulanmakta olan politikaların tüm yanlışlarına, plansızlığına ve yönetim zafiyetine rağmen öğretmenlerin gayret ve azimleri sayesinde ayakta kalmaktadır. Her koşulda kendi sağlığını riske atarak öğrencilerine ulaşan, kendi çocuklarından önce öğrencilerinin eğitim hakkını gözeten öğretmenlerimiz pandemi şartlarında pek çok zorluğu kendi üstün gayretleri ile aşıyorlar. Bu özverili çalışmanın gerekli olan karşılığı bulmaması ise oldukça üzücüdür.
Özellikle mesleki onurumuza yapılan saldırılar artmıştır. Kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması için adım atması gerekli olan MEB’in sanki bütün öğretmenler pahalı hediye peşindeymiş gibi 81 ile genelge göndererek ‘Hediye kabul etmeyin!’ uyarısı yapması, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasında asıl aktörün MEB olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Diğer yandan bütün uyarılarımıza rağmen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için daha sağlıklı bir okul ortamı oluşturamayan yöneticiler, zaten var olan eşitsizliği iyice derinleştirerek eğitimi hak olmaktan çıkarmışlardır.
Eğitim Sen olarak öğretmenlerimizin hak ettiği değeri alması için mücadeleye devam etmekteyiz. Bu vesileyle acil taleplerimizi bir kere daha yineliyoruz:
● Cumhuriyetin kazanımı olan kamusal, bilimsel ve laik eğitim sisteminde uğratılan erozyon son bulmalıdır.
● KHK’lerle yaratılan haksız ve hukuksuz uygulamalara derhal son verilmeli, meslektaşlarımızın tüm haklarıyla beraber işine ve öğrencilerine kavuşması için gerekli adımlar atılmalıdır.
● 3600 ek gösterge bütün beraber ürettiğimiz kamu personeli, yardımcı hizmetli bütün eğitim çalışanlarına acilen çıkarılmalıdır.
● Uygulanan eğitim politikaları öğretmenleri hedef haline getirmiştir. İADE- İ İTİBAR en öncelikli talebimizdir.
● Son TİS de gördük, problemlerin kaynağı çözümünde adresi olamaz. Grevli, toplu sözleşmeli sendika yasası.
● İş güvencesi pamuk ipliğine bağlı. Ücretli, sözleşmeli öğretmenliğe son verilmeli”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÖĞRETMENLER YOKSULLUK SINIRDA YAŞAM SÜRÜYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin