featured

KABUKÇUOĞLU “AYDA 3 BİN ÇOCUK YA KAYBOLUYOR YA DA KAÇIRILIYOR”

service

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, kaçırılan ve kaybolan çocuklar konusunda TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Türkiye’deki bir istatistiğe göre, 2021 yılındaki kayıp çocuk sayısının 19 bin 277 olduğuna dikkat çeken Kabukcuoğlu, ayda ortalama 3 bin çocuğun ya kaybolduğunu ya da kaçırıldığını söyledi. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Anayasa’nın ‘Ailenin korunması ve çocuk hakları’ başlıklı 41’inci maddesine göre devletin, her türlü istismara ve şiddete karşı, çocukları koruyucu tedbirler alması gerektiğini açıkladı.

“AYDA ORTALAMA 3 BİN ÇOCUK YA KAYBOLUYOR YA DA KAÇIRILIYOR”

Çocuk kaçırma tehdidinin dünyadaki sıralamasında Türkiye’nin orta derecede riskli olduğuna dikkat çeken Kabukcuoğlu, “Kayıp ortalaması dünyada yüzde 30 iken Türkiye’de bu oran yüzde 15 civarındadır. Türkiye’deki bir istatistiğe göre, 2021 yılındaki kayıp çocuk sayısı 19 bin 277. Ayda ortalama 3 bin çocuk ya kaybolmakta ya da kaçırılmakta. Kaçırılan çocukların bir kısmı hayatını kaybetiyor. Kayıp çocuklar en çok büyükşehirlerdedir. Kaybolan çocukların yüzde 30’u civardan geçmişte göç etmişlerdir. Yüzde 24’ünde aile içi şiddet vardır. Kaçan çocukların önemli bir kısmında ailede iş kaybı, aile içi sorunlar, okulda başarısızlık, okulda yaşanan sorunlar, ailede kaza, boşanma gibi nedenler önemli paya sahiptir” diye konuştu.

“MAĞDUR ÇOCUK ORANINDA YÜZDE 76 ARTIŞ”

Resmi makamlar tarafından işlem yapılan mağdur çocuk sayısında her geçen yıl artış yaşandığına dikkat çeken Kabukcuoğlu, “2010’dan 2014 yılına kadar, Resmi makamlarca işlem yapılan mağdur çocuk oranında yüzde 76 artış olmuştur. Yaş olarak en fazla mağduriyet 15-17 yaş aralığında olmaktadır. Çocukların en çok mağduriyet yaşadıkları suçlar, yaralama, cinsel suçlar, aile düzenine karşı suçlardır” ifadelerini kullandı. Çocuk mağduriyetinin ileri yaşlarda anti-sosyal davranış, şiddete ve istismara karışma riskini artırdığını dile getiren Kabukcuoğlu, bu süreçte çocukların hem uğradıkları kötü muamele hem de kötü muamelenin çocukta meydana getirdiği mağduriyetler nedeniyle, birtakım temel hakların çiğnendiğini vurguladı. Kabukcuoğlu, “Devlet çocuğun korunması yönünde bir takım altyapı oluşturmakla sorumludur. Ülkemizde kayıp-kaçak çocuklara yönelik çalışmalar kolluk içindedir. Toplumsal bilinç oluşturmuş yakınlarının rehabilitasyonu, çocuk bulunduktan sonra ona yönelik rehabilitasyon yapacak birimler yoktur. Kayıp-kaçak çocuklar konusunda devlet politikası ve kalkınma hedefleri ayrıntılı değildir” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KABUKÇUOĞLU “AYDA 3 BİN ÇOCUK YA KAYBOLUYOR YA DA KAÇIRILIYOR”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin