featured

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN TALEPLERİ BAKAN KURUM’A İLETİLDİ

service

ETO Başkanı Güler ve beraberindeki heyet, Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Altuntaş ile birlikte yapı denetim sektörü ve otopark yönetmeliğine ilişkin talepleri iletmek üzere Ankara’da T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Ziyarette AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay da yer alarak Eskişehir heyetine destek verdi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Didar Duygu Altuntaş, ETO yönetim kurulu üyeleri İsmail Çavdar ve Özgür Alp,  ETO Meclis Üyesi Yasin Uğur Arıkan, Ankara’da T.C.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Yapı denetim sektörü ve otopark yönetmeliği ile ilgili talep ve sorunların iletilmesi amacıyla gerçekleşen görüşmede AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay da yer alarak Eskişehir heyetinin yanında oldu.

Bakan Kurum taleplerin değerlendirileceğini kaydetti

Görüşmede Eskişehir Ticaret Odası ve TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi tarafından  inşaat sektöründeki firmaların öncelikli talepleri, yapı denetim sektörünün sorunları ve otopark yönetmeliğiyle ilgili sıkıntılar dile getirildi. Ziyarette konuşan T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sektörden gelen taleplerin önemli olduğunu ve bakanlık olarak dikkate aldıklarını belirterek, toplantıda dile getirilen konuları da değerlendireceklerini ifade etti.

Sektörün sorunlarının çözümü için Ankara’da da çalışıyoruz

Görüşme hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, yapı denetim sektörüyle ve otopark yönetmeliğiyle ilgili üyelerden çok yoğun talep geldiğini belirterek, sorunların çözümü için yalnızca Eskişehir’de değil Ankara’da da temaslarda bulunduklarını söyledi. Sektörün özellikle caddelerde ve şehir merkezinde otopark yönetmeliği nedeniyle inşaat üretimi yapamamaktan şikayet ettiğini belirten Güler, bu sorunun konut arzını da olumsuz etkilediğini kaydetti. Güler, başından bu yana sürecin takipçisi olan ve sorunun çözümü için destek veren AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay’a da teşekkür etti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN TALEPLERİ BAKAN KURUM’A İLETİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin