featured

ECZACILARA YÖNELİK ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

service

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış ile 24 Aralık’ta saldırıya uğrayan Şirin Eczanesi’ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sürdüğü vurgulanarak gerçekleştirilen saldırı kınandı ve eczacıların artan sorunlarına dikkat çekildi.

Eskişehir 71 Evler Mahallesi’nde, Şirin Eczanesi personelinin, gelen hasta yakınını iki reçetesinden birindeki ilaçların olmadığını söyleyerek başka eczaneye yönlendirmesi sonrasında, şahsın geri gelerek eczane personeline saldırması nedeniyle geçmiş olsun ziyareti gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü ve Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, halkın sağlığını ön planda tutarak çalışan sağlık çalışanlarına şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

İktidarın yanlış uygulamalarının, zor koşullarda sorunlarla baş ederek vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunan eczacıların vatandaşlarla karşı karşıya gelmesine yol açtığını belirten Süllü, “Covid 19 küresel salgınında ön saflarda mücadele veren 77 eczacı ve 24 teknisyen yaşamını yitirmişti. Maske dağıtımı ile başlayan, grip aşılarına erişimle devam eden zorlu süreç, ilaçlardaki fiyat artışı ve ilaca erişimle eczacıların yaşadığı sorunların katlanmasına yol açmıştır. Ekonomik krizde mesleklerini sürdürmeye çalışan eczacılarımızın endişesine bir de bulunamayan ilaçların tedirginliği eklendi. İlaçların bulunamaması, kendi sorumluluklarında olmamasına karşın, vatandaşlara bunu anlatmakta sorun yaşıyorlar ve şiddet görüyorlar” dedi.

ACİLEN ÖNLEM ALINMALI

CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, eczacıların artan iş yükü ve mesleki sorunları çözüm beklerken şiddetle karşı karşıya kalmalarının, kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. “Eczacılar reçetesiz ilaç vermedikleri, devlet tarafından hastaya çıkarılan muayene ücretleri ve ilaç katılım payları sebebiyle şiddete uğruyor” diyen Süllü, son dönemde ilaca erişimde yaşanan mağduriyetin sorumluluğunun eczacıların sırtına yüklendiğini söyledi. İlaca erişim ve fiyat artışlarının sadece eczacıların sorunu olmadığı; aynı zamanda bir halk sağlığı sorunu olduğunu da vurgulayan Süllü, duyarsız kalan Sağlık Bakanlığı’na kalıcı ve gerçekçi çözüm üretmesi çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ECZACILARA YÖNELİK ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin