featured

ÇAKIRÖZER”EMEKLİYE BAYRAMI ZEHİR ETTİLER”

service

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in emeklilere müjde açıklayacağı tarih olarak verdiği 1 Mayıs’ın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen bir açıklama gelmedi. CHP Milletvekili Utku Çakırözer’in Eskişehir’de kahvelerde dinlediği emekliler, “1 Mayıs geçti! Ne açıklama var, ne müjde! Artık kahve kahve gezip, en ucuz çayı içebileceğimiz yeri arıyoruz” derken, Çakırözer, “Milyonlarca emekli geçim derdinde. Beceriksiz iktidarsa bırakın emeklinin maaşını arttırmayı, emeklinin bin 100 lira olan bayram ikramiyesine 1 lira dahi zam yapamadı! Verdikleri sözün bile arkasında duramadılar. Milyonlarca emeklinin hevesini kursağında bıraktılar, emekliye bayramı zehir ettiler!” dedi.

5 GÜN GEÇTİ, SÜRPRİZ YOK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir televizyon programında en düşük emekli maaşının artacağını açıklamış, emekli maaşlarına yapılacak iyileştirme için 1 Mayıs’ta müjde vereceğini söylemişti. Bilgin, 26 Nisan’da yaptığı açıklamada “Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs’ta açıklayacağım” ifadelerini kullanırken, 1 Mayıs’ın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen milyonlarca emeklinin maaşlarına yapılacak zamma ilişkin bir açıklama yapılmadı.

“KAHVE KAHVE GEZİP, UCUZ ÇAY ARIYORUZ!”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in dinlediği emekliler, “1 Mayıs’ta müjde vereceklerdi, ne oldu? Bayram bitti ne müjde var, ne açıklama! Her şey ateş pahası. Bir bardak çay bile 2 lira, 2,5 lira. Emekliyi öyle bir hale düşürdüler ki, artık en ucuz çay nerede diye kahve kahve geziyoruz. En ucuz çayı da belediyenin yerinde içebiliyoruz” dedi.

“EMEKLİYE BAYRAMI ZEHİR ETTİLER!”

Emeklileri dinleyen Çakırözer ise, iktidarın milyonlarca emeklinin hevesini kursağında bıraktığını söylerken, “Bayramı emekliye zehir ettiler” dedi. Çakırözer, şöyle konuştu:

“Milyonlarca emeklimizin maaşına iyileştirme yapacağız, bunu da 1 Mayıs’ta açıklayacağız dediler. Aradan 5 gün geçmiş. Ortana ne açıklama var, ne de sürpriz! Bırakın emekli maaşını arttırmayı, emeklinin bayram ikramiyesine bir lira dahi zam yapamadılar. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sayesinde emeklimize bin lira bayram ikramiyesi verdiler. Aradan geçen 4 yılda sadece 100 lira zam yapıldı. Bu bayramda da emekli ikramiyelerinin arttırılması için çağrıda bulunduk. Emeklimize asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi verelim dedik, vermediler! Emeklinin bayram ikramiyesi 2 bin 500 lira olsun dedik, yapmadılar! Bin 500 lira olsun dedik, yok! Emekliye bir lira bile zam yapamadılar! Beşli çeteye yolcu uçmayan havalimanları, yolcu geçmeyen köprüler, yollar için milyonlarca lirayı verin, emeklilere 1 lira dahi zam yapmayın! Milyonlarca emekliye bayramı zehir ettiler.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÇAKIRÖZER”EMEKLİYE BAYRAMI ZEHİR ETTİLER”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin