featured

AVRUPA’NIN YENİ BİR VİZYONA İHTİYACI VAR

service

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, AKPM genel kurulunda, Frank Schwabe tarafından hazırlanan ‘’Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya Karşı Saldırganlığının Sonuçları” isimli rapor hakkında değerlendirmede bulundu.

SADECE KISA VADELİ SONUÇLARA ODAKLANAMAYIZ

Prof. Dr. Günay, ‘’Tabii ki şimdi önceliğimiz, bu hukuksuz ve yıkıcı savaştan kaynaklanan acil ihtiyaçların belirlenmesi, Ukrayna ve Ukrayna halkının desteklenmesidir. Daha fazla kan dökülmesini ve yıkımı önlemek için önce ateşkes, ardından kalıcı barışın yakında sağlanabileceğini umuyoruz. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığının sonuçlarının sadece kısa vadeli sonuçlar olmadığını bilmeli ve bu konular ile alakalı acilen çözüm bulmalıyız. Ayrıca ele almamız ve iyice tartışmamız gereken birçok uzun vadeli zorluk var. Soğuk Savaş sonrası ilk dönemde ortaya konan barışçıl ruhun artık tam tersi bir yönde olduğumuz açıktır. Avrupa’nın güvenlik ortamı hızla değişti ve Avrupa’yı ayıran yeni bir Demir Perde yeniden ortaya çıktı. Bu düşmanca ortamda, demokratik güvenliğe ulaşmak için ortak hedefimiz, son on yıllarda ciddi zorluklarla birlikte, saldırgan milliyetçiliğin, hoşgörüsüzlüğün ve demokratik olmayan eğilimlerin yeniden canlanmasının yanı sıra etkin çok taraflılık eksikliğinin ciddi tehdidi altındadır.’ Şeklinde açıklamada bulundu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BİRLİKTELİK İNŞA ETMELİYİZ

Kriz dönemlerinde bir birlik sağlamak kadar, sürdürülebilir bir birlikte inşa etmenin de çok değerli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Günay, ‘’Avrupa güvenlik mimarisinin erozyonu, kaçınılmaz olarak tüm Avrupa’da yankı uyandıracaktır. Olağanüstü Rus saldırganlığı tehdidine karşı, Avrupa topluluğu birleşik bir cephe oluşturabildi; ancak geçmişte gördüğümüz gibi, bir kriz bittiğinde önceliklerimizi değiştirmeye ve dikkatimizi içimize çevirmeye meyilliyiz. Bu nedenle önemli olan, bu birliği sürdürmenin bir yolunu bulmamız ve gelecekteki eylemlerimizde bölünmelerden kaçınmamız gerektiğidir. Ayrıca, tüm bu meydan okumalara yalnızca söylem düzeyinde yanıt vermeyi bir kenara bırakmaya özen göstermeliyiz; bunun yerine, uyumlu eylemleri benimsememiz gerekir.’’ Şeklinde konuştu.

AVRUPANIN YENİ BİR VİZYONA İHTİYACI VAR

Günay son olarak ‘’Bu amaçla, uluslararası örgütlerin, özellikle Avrupa Konseyi’nin ilgili rollerini ve yeterliliklerini nasıl güçlendireceğimizi yapıcı bir şekilde tartışmalıyız. Raporda da ifade edildiği gibi, Avrupa için yeni bir vizyon oluşturmalıyız. Böyle bir vizyonun, güvenliğimizin, refahımızın ve refahımızın birbirine bağlı olduğu ve hep birlikte ilerleyeceğimiz veya gerileyeceğimiz fikri etrafında inşa edilmesi gerektiğine inanıyorum.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

UKRAYNA HEYETİ İLE İFTAR

Türk Heyeti Ukrayna Heyetini iftarda ağırladı. Günay “Ukraynalı meslektaşlarımız ile Avrupa Konseyi’nde çok yakın çalışıyoruz. Günün sonunda çalışma yemeğinde bir araya geldik, Ukrayna’daki son gelişmeleri öğrendik. Yeni doğan bebeklerin adının Bayraktar verildiğini paylaştılar. Yaşanan tam bir dram, ancak diğer taraftan büyük bir kararlılık ve birlik var. Umarım en kısa zamanda ateşkes olur, bu süreci kalıcı barış takip eder.” Şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AVRUPA’NIN YENİ BİR VİZYONA İHTİYACI VAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin