featured

HAVAALANIMIZA DOKUNMAYIN!

service

İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Eren Ekmen yaptığı açıklamada “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün havayolu şirketlerine yazmış olduğu yazışmalarda, Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanına yurt dışı operasyonlarının Kütahya Zafer Havaalanından yapılması konusunda talimat vermesinden dolayı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünü, İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı olarak şiddetle kınıyoruz.

 

Alınmış olan bu talimatla Eskişehir Hasan Polatkan Hava alanının kapatılarak tarihin tozlu sayfalarına gönderilmek istenmektedir. Eskişehir halkı ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bakalım bu kararınızı onaylıyorlar mı? Eskişehir ile Zafer havaalanı mesafe olarak 125 Km. olması vatandaşlarımıza ek maliyet ve çileden öteye gitmeyecektir. Ayrıca Eskişehir ilimizin sanayisine ve ekonomisine büyük bir darbe vuracaktır.

 

Eskişehir’ li hemşerilerimiz, AKP Hükümetinin yanlış havaalanı projesinin yükünün altına sokma girişiminden başka bir şey değildir. Zafer Havaalanı doğru bir proje zaten değildi, bu yanlış projenin üzeri Eskişehirli vatandaşlarımıza neden bedelini ödettirilmeye çalışılıyor, Sayın Genel Başkanımız Meral AKŞENER’ in de dediği gibi biz projeye karşı değil, ranta karşıyız. Zafer Havalimanı yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirilmiş olup, bu projeyi yapan şirkete yolcu garantisi vermiştir.

 

Yolcu garantisi 2021 ve 2022 yılı içerisinde % 98 oranında tutmadığı gibi, yolcu garanti faturasının bedeli Devletimizin Hazine kasasında, yani bizlerin vergileri ile ödenmiştir. Bizim karşı çıktığımız da budur. Yanlışı yanlışla örtmek, bir yanlış daha doğuracaktır. Bu yanlışın faturası da Eskişehir halkına kesilecektir.

 

Biz İYİ Parti olarak yapılan bu yanlışın derhal düzeltilmesini Eskişehir halkı adına talep ediyor, yetkilileri bu konuda uyarıyoruz”dedi..

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HAVAALANIMIZA DOKUNMAYIN!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin