featured

YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK

service

Vali Erol Ayyıldız, beraberinde İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ve trafik ekipleri ile birlikte, “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” etkinlikleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” sloganı ile ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kampanyayı Atatürk Caddesi İl Halk Kütüphanesi önünde bulunan yaya geçidi üzerinde yapılan uygulamayla başlatarak, yayaları bilgilendirdi.

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, bugünü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlandığını ifade eden Vali Ayyıldız burada yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Düzenlenen etkinliklerdeki amacımız trafik kurallarına uyulması yönünde vatandaşlara dikkat çekmek. Yapılan etkinlikte trafik güvenliğinin sağlanması, sürücülerin dikkat etmesiyle birlikte sağlıklı bir trafik düzeninin sağlanmasını, trafik kazalarının azaltılması ve insanların trafik kazaları ile hayatlarını kaybetmemesini amaçlıyoruz.” diye konuştu.

2021’de trafikte emniyet kemeri takılmasının önemini vurgulamak ve yol kullanıcıları nezdinde yaygınlaştırmak amacıyla “Bi Hareketine Bakar Hayat”, “Kemerinle Yol Ver Hayata”, “Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda” ve trafikte yaya önceliği konusunda “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” ile “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” sloganlarıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini hatırlatan Vali Ayyıldız, bu yılda trafik güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlere toplumsal desteği artırmak için bilgilendirme/bilinçlendirme ve denetim faaliyetleri ile trafik güvenliğine katkı sağlayacak etkinliklerin devam edeceğini kaydetti.

Vali Ayyıldız, “Karayolu Trafik Haftası”nı kutlayarak bütün vatandaşları trafik kurallarına uymaya da davet etti.

Açıklamanın ardından Vali Ayyıldız, vatandaşlara ve araç sürücülerine kampanya hakkında bilgi vererek, tanıtım broşürü dağıttı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin