featured

TRAMVAYLA EN ÖZEL TUR

service

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli çocuklar, aileleri ve kaynaştırma öğrencilerini tramvayla şehir turunda buluşturdu. Çocuklar toplu ulaşımın can damarı tramvayda birlikte seyahat edip, “Beni fark et ben de bireyim” diyerek herkese farkındalık çağrısı yaptı.

 

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği kapsamında Şehit Piyade Astsubay Soner Özübek Ortaokulu kaynaştırma öğrencileri, çeşitli özel eğitim kurumlarında eğitim gören özel çocuklar ve aileleri ile öğretmenler ESTRAM Hareket Merkezi’nde buluştu. Otizme dikkat çekip farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlik öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Muhittin Güleryüz, “Böylesi özel bir günde Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e bizlere verdiği destek için teşekkür ederiz. Öğrencilerimizi kaynaştırma ve farkındalık yaratma adına düzenlenen etkinlikte görev alan Estram yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz için çok güzel bir etkinlik” dedi. Daha sonra “Otizmin farkındayız” yazılı ve balonlarla süslenmiş tramvayla şehir turuna çıkan otizmli çocuklar, aileleri ve kaynaştırma öğrencileri unutamayacakları bir gün yaşadı. Çocuklar ellerinde, “Ayrışmadan, ayrıştırmadan, otizmin farkındayız”, “Otizmin farkındayız otizmin yanındayız”, “Otizmde erken tanı erken eğitim” yazılı dövizler ve balonlarla otizme dikkat çekerken gençler de renkli kıyafetlerle öğrencilere eğlenceli anlar yaşattı. Daha önce hiç tramvay kullanmamış otizmli çocukların toplu ulaşım aracı kaynaştırma öğrencileri ile tramvayda birlikte oturup, birlikte seyahat etmesi otizmin fark edilmesi adına da örnek bir mesaj verdi. Etkinliğe katılan öğrenciler tramvayla şehir turu nedeniyle Estram yetkililerine ve Başkan Büyükerşen’e teşekkür ederek, “Bu etkinlikten dolayı çok mutlu olduk. Birbirimizden ayrı değiliz. Herkes bunun farkında olmalı” dediler.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, “Otizmli bireyleri her gün fark etmeliyiz. Otizm bir eksiklik değil farklılıktır. Farklılığın farkında olup başkalarının da onu fark etmesine yardımcı olmamız gerekiyor. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman otizmli çocuklar için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Etkinlik çocukların tramvayla şehir turunu tamamlaması ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TRAMVAYLA EN ÖZEL TUR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin