featured

TEPEBAŞI’NIN ÖRNEK PROJELERİNİ GEZDİLER

service

Tepebaşı Belediyesi’nin konuğu olan Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, belediyenin Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve örnek olan projelerini yerinde gördü.

Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar, dünya çapında ödüller almaya hak kazanırken, öğrencilere de ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Son olarak Fatih Anadolu Lisesinden 170 öğrenci, Melih Savaş Yaşam Köyü, Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporları Merkezi ile Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nı ziyaret etti.  Öğrenciler, Türkiye’de ilk ve tek akıllı şehir projesi olan Remourban’ın uygulama alanı olan Melih Savaş Yaşam Köyü’nde yer alan birimleri inceleyerek hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından öğrenciler, çevre dostu ve enerji etkinliği alanında öncü bina uygulamalarına uluslararası alanda verilen LEED sertifikasını Türkiye’de altın puan değerlendirmesi ile alan ilk kamu binası olan Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporları Merkezi’ni yerinde gördü. Öğrencilere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri tarafından enerji etkin binalar ve yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanımı hakkında bilgi verildi. Ayrıca öğrenciler, gezi anında çevre dostu olan elektrikli otobüsleri de deneyimleme fırsatı buldu.

İsmi halk oylaması ile belirlenen Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nı da inceleyen öğrenciler, yapılan hizmetlerden dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve belediye çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TEPEBAŞI’NIN ÖRNEK PROJELERİNİ GEZDİLER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin