featured

SİVRİHİSAR, DÜŞMANDAN KURTULUŞUNUN 101. YILINI COŞKUYLA KUTLAYACAK

service

17 Ağustos 1921 tarihinde Yunan işgaline uğrayan Sivrihisar,  düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını 20 Eylül 2022 tarihinde bir kez daha aynı ruhla kutlayacak. Kutlama programı kapsamında Elif Buse Doğan sahne alarak birbirinden güzel şarkı ve türküleri çoşkuyla seslendirecek.

“Dünyanın Merkezi olan Sivrihisar”, Kurtuluş Savaşı sırasında hem askeri kanadın, hem de hükümet kanadının önemli bir yönetim noktası olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Sivrihisar sınırlarında bulunan Zaimağa Konağına gelmiş, dönemin Bakanlar Kurulu ile Anadolu’da ilk ve tek toplantısını yapmıştır.  Sivrihisar’ı özgürlüğe kavuşturacak kararlar ise ivedilikle uygulanmış, Yunan Ordusunun büyük hayallerle ayak bastığı Sivrihisar 20 Eylül 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtulmuştur.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı, 20 Eylül 2022 tarihinde ilçemizde gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle sevinç ve ilk günkü heyecanıyla kutlanacaktır. Resmi protokol eşliğindeki kortej yürüyüşümüz, çocuk mehteran takımı öncülüğündeki 100 metrelik dev Türk bayrağı ile tören başlangıç yeri olan Zaimağa Konağın’dan saat 10:00’da başlayacak, resmi tören için yürüyüş Hükümet Konağı’nda son bulacaktır. Resmi törenler sonrası ilçemiz öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunacak, akabinde  halk oyunları gösterisi gerçekleştirilecektir. Kurtuluş programı Eskişehir Polifonik Korusu ile devam edecektir. Dönemin savaş yemeği olan keşkek çorbası ikramı sonrası gündüz kuşağı kutlama programı, Ulu Camii’de şehitlerimiz anısına Mevlid-i Şerif okunarak son bulacaktır. Kutlama programının akşam kuşağı ise 20:00’da Ford Otosan Ritim grubuyla başlayacaktır.  Program Elif Buse DOĞAN’ın muhteşem konseri ile son bulacaktır.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü “Sivrihisar’ımızın kurtuluşunun 101. Yılında düzenleyeceğimiz etkinliklere tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SİVRİHİSAR, DÜŞMANDAN KURTULUŞUNUN 101. YILINI COŞKUYLA KUTLAYACAK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin