featured

ŞEHİR HASTANESİ’NE SIFIR ATIK ÖDÜLÜ

service
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, gençlere seslenerek, “Bizlerle başlayan Sıfır Atık hareketi, sizlerin ellerinde yükselip tüm dünyaya ve gelecek nesillere miras kalacak” dedi
Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Uluslararası 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni’nde bir konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında sadece Türkiye’nin değil dünyanın geleceği için attıkları somut adımların nişanesi olan Sıfır Atık hareketinin 5. yılında olduklarını hatırlatarak, projeye destek veren kurum, kuruluşlar ile özel sektör temsilcilerine ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.
Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Sayın Emine ERDOĞAN hanımefendi himayesinde, ilk olarak Cumhurbaşkanlığımız Külliyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda başlatılarak tüm ülkemize yaygınlaştırılması hedeflenen Sıfır Atık Projesi, İlimizde 2018 yılı itibariyle düzenlenen toplantılar ile tanıtılmış, tüm kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri ile binin üzerinde çalışanı bulunan sanayi kuruluşlarında etkin bir şekilde uygulanmaya başlanmıştır.
Eskişehir Şehir Hastanesi olarak 2020 yılında ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldıklarını belirten Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, “’Sıfır Atık Belgesi’nin alınması sürecinin sonrasında da çeşitli organizasyonlar, eğitimler ve ekipmanların tedariği ile birlikte atık miktarını azaltmayı, atıkları uygun bir şekilde ayrıştırmayı ve ayrıştırdığı atıkları da uygun bir şekilde depolayarak atığın dönüştürülmesi sürecinin içerisinde aktif olarak yer almıştır.
Bu süreci başarı ile sürdüren hastanemiz İstanbul’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca organize edilen Uluslararası 3’üncü Sıfır Atık Zirvesi’nde, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın eşi hanımefendi Emine Erdoğan tarafından 12 kategoride verilen ödüllerden ‘kurum ve kuruluşlar’ kategorisinde en iyi uygulama ödülüne layık görülmüştür” dedi.
Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici,
Eskişehir Şehir Hastanesi’nin, kamu hastaneleri içinde bugüne kadar bu ödülü hak etmiş tek hastane olduğunu kaydeden Bildirici, “Bundan sonraki süreçte hastanemiz, ülkemizin hedef koyduğu 2053 yılında tüm atıklarını dönüştürmüş ülke hedefine yönelik plan ve projelerine hiç durmaksızın devam edecektir” diye konuştu.
İlimiz, ülkemizde projenin en etkin şekilde uygulandığı iller arasında başlarda yer almaktadır. İlimizin önemli yatırımlarından biri olan Eskişehir Şehir Hastanesi de bu konuda büyük titizlik göstermekte ve Sıfır Atık Projesi’ni hastanenin tüm birimlerinde uygulamaktadır. Yüksek standartlı sağlık hizmetleriyle şehrimizin itibarını ve farkını açıkça ortaya koyan Şehir Hastanesinde, bu yüksek standardın yalnızca sunulan sağlık hizmetlerinin yanısıra, bir bütün olarak insan ve çevre sağlığını, ekolojik dengeyi gözeterek gerçekleştirilmesi bakımından Sıfır Atık Projesinin uygulanması son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ŞEHİR HASTANESİ’NE SIFIR ATIK ÖDÜLÜ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin