featured

SALDIRININ HEDEFİNDE ESKİŞEHİR VARDI

service

Eskişehir’de yakalanan cemevi saldırganları hakkında başlatılan soruşturmanın ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamenin tamamlandığı açıklandı. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, Başkentteki 4 cemevine saldırıdan sonra Eskişehir’de ele geçirilen 3 kişi hakkında alınan ifadeler doğrultusunda savcının talep ettiği cezada belli oldu. Geçtiğimiz 30 Temmuz günü Ankara’da cemevlerine saldırı düzenledikleri ve 2 kişinin de yaralanmasına neden oldukları iddia edilen zanlıların ifadeleri ortaya çıktı

HEDEFTE ESKİŞEHİR VARDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili başlattığı soruşturmayı tamamlayarak 3 kişi hakkında dava açılması kararını aldı. Ankara’da gerçekleştirilen cemevi saldırısından sonra firar eden ve daha sonra Eskişehir’de yakalanan zanlılardan Ahmet Ozan K. hedefinde ilk önce Eskişehir’in olduğunu itiraf etti. Saldırganın savcıya verdiği ifadesinde “Cemevlerine düzenlediğim saldırıyı kendi kararım ile aldım. Kimseden talimat almadım.9 Temmuz günü Eskişehir’e gittim. Bir süre Eskişehir’de kaldım.30 Temmuz günü Ankara’ya doğru yola çıktım. Sabah Polatlı ilçesinde bir otele yerleştim. Daha sonra Ankara’ya geldim. Google üzerinden yaptığım arama sonucu Ankara’da bulunan cemevlerini tespit ederek saldırıda bulundum. Olayın ardından tekrar Eskişehir’e kaçtım. Amacım Eskişehir’de cemevine saldırmaktı. Ancak Eskişehir’de bulamadığım için Ankara’ya geldim” dediği öğrenildi.

12 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Ankara’da cemevlerine yönelik gerçekleştirilen provokatif saldırıya yönelik soruşturmayı tamamlayan savcılık zanlılardan Ahmet Ozan K.,ile saldırgana yardım ettikleri iddia edilen 2 kişi hakkında 12 yıla kadar hapis cevası istemiyle dava açılmasına kara verdi.Saldırgan Ahmet Ozan K ile Çağdaş B.ve Bayer G.’nin “halkı kin düşmanlığa alenen tahrik etme”, “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” “inanç,düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” ve “ silahlı basit yaralama” suçlarından önümüzdeki günlerde mahkeme huzuruna çıkarılacaklar.(Ali Naki ERDOĞAN)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SALDIRININ HEDEFİNDE ESKİŞEHİR VARDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin