featured

RUSYA GÖZYAŞLARI İLE PROTESTO EDİLDİ

service

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaş,Eskişehir’de de protesto edildi.Kentte yaşayan Ukrayna uyruklu vatandaşlatında katıldığı protesto gösterisi İstiklal ve Ukrayna Milli Marşının okunması ile başladı.Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği’nin düzenlediği tepki eylemine Eskişehir’de yaşayan Ukrayna vatandaşları da katıldı. Dernek binası önünde yapılan açıklamada Rusya’nın Ukrayna’ya karşı olan saldırılara sesiz kalmadılar.Eyleme katılanlar Ukrayna’da vatanı için mücadele veren askerlere moral amaçlı kendi mesajlarını dile getirdiler. Savaş karşıtı sloganlarla yapılan saldırıları sloganlar atarak protesto ettiler.

PUTİN PROTESTO EDİLDİ

Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırıların bir benzerini 2014 yılında Kırım’a uyguladığını belirten Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Recep Şen, “Bundan 8 yıl önce Kırım’ın işgali ile başlayan süreç bugün bütün Ukrayna’nın işgaline yönelik Rusya saldırısı ile çok daha korkunç bir boyut almıştır. Rusya, tarihinde pek çok kez yaptığı gibi bugün bir kez daha uluslararası hukuku, diplomasiyi ve imzası bulunan antlaşmaları ayaklar altına almıştır. Tarihi boyunca defalarca Rusya rejimlerinin yaptığı katliamlar ve soykırımların mağduru olan pek çok halk gibi Kırım Tatarları da Rusya’nın Ukrayna’da yeni katliamlar ve soykırımlar yapması endişesini taşımaktadır. Ne yazık ki Kırım Tatarlarının tarihi tecrübesi bu endişenin gerçekleşmesi ihtimalini çok yüksek bulmaktadır. Dünya Kırım Tatar Kongresi olarak başta dünyanın pek çok yerine yayılmış Kırım Tatarlarını ve onların sivil toplum kuruluşlarını, hukuka ve insan haklarına saygılı dünya devletlerini ve bütün insanlığı emperyalist Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı bu yeni saldırıya karşı bütün imkânları ile mücadele etmeye ve işgalleri sona erdirmeye çağırıyoruz” dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Ukrayna vatandaşı kadınların gözyaşlarını tutamadığı protestoda duygu dolu anlar yaşandı.Çocukları ve ülkelerinşn bayrakları ile gelen Ukraynalı’lar,açıklama sırasında gözyaşlarına hakim olmadı.Ukraynalı aileler,yakınlarının biran önce savaş bölgesinden kurtarılması içinde çağrıda bulundular.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
RUSYA GÖZYAŞLARI İLE PROTESTO EDİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin